Πώς θα ζεσταθούμε φέτος; 

Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί φέτος όλα τα νοικοκυριά, καθώς η ενεργειακή κρίση και η άνοδος των τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αν σε όλο αυτό προσθέσουμε και τη γενικότερη αύξηση των τιμών και τις πληθωριστικές τάσεις, δεν είναι καθόλου δύσκολο να δούμε τα οικονομικά του σπιτιού μας  να εκτροχιάζονται. 

Κανείς, ωστόσο, δεν θέλει να γυρίζει από την δουλειά του σε ένα σπίτι παγωμένο και αφιλόξενο ή ακόμη χειρότερα να βλέπει τα παιδιά να κρυώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι –αυτό που για όλους είναι συνώνυμο της ασφάλειας και της ζεστασιάς. Χρειάζεται, λοιπόν,  να βρούμε μια λύση, ώστε τους κρύους μήνες που έρχονται το σπίτι μας να ζεσταθεί με την καλύτερη απόδοση και την μεγαλύτερη οικονομία. Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα πραγματικό σπιτικό που αποπνέει ζεστασιά και θαλπωρή! 

Ηλεκτρισμός, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο; 

Για πολλά χρόνια, στις πολυκατοικίες και τα διαμερίσματα στις μεγάλες πόλεις, η κεντρική θέρμανση στις πολυκατοικίες, το πετρέλαιο και τα καλοριφέρ ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές στης θέρμανση τους χειμερινούς μήνες –μαζί με όλα τα προβλήματα και τις διαφωνίες που δημιουργούσαν στα νοικοκυριά της κάθε πολυκατοικίας. Τα περισσότερα από αυτά λύθηκαν με τις νέες κατασκευές που περιελάμβαναν αυτόνομη θέρμανση για το κάθε διαμέρισμα. Λίγο αργότερα, οι αγωγοί του φυσικού αερίου και η δυνατότητα αυτονόμησης των διαμερισμάτων, καθώς και η ασύγκριτα χαμηλότερη τιμή που είχε το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο, έκαναν πολλά νοικοκυριά να στραφούν σε αυτή τη λύση. Ωστόσο, τον φετινό χειμώνα τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν. Οι τιμές στο φυσικό αέριο να έχουν διαφοροποιηθεί αισθητά, ενώ το πετρέλαιο παραμένει σταθερά ακριβό. Αυτόν το  χειμώνα, η  ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μας προσφέρει την πιο «ζεστή» και οικονομική λύση. 

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε την απλή ηλεκτρική ενέργεια;

Σε πάρα πολλά σπίτια, οι άνθρωποι δεν σταμάτησαν ποτέ να χρησιμοποιούν σαν μέσο θέρμανσης ηλεκτρικές σόμπες, αερόθερμα, θερμοπομπούς και κλιματιστικά, έστω και συμπληρωματικά για τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα. 

Η απόδοση των ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αποκλιμακωθεί, γεγονός που μπορεί να δώσει μια μικρή «ανάσα» στον προϋπολογισμό του σπιτιού. 

Είναι, λοιπόν, μια καλή στιγμή να ξαναβάλουμε το παραδοσιακό ρεύμα στην εξίσωση της θέρμανσης και να σκεφτούμε ότι η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μας προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό θερμικής απόδοσης και τιμής που και το σπίτι μας θα ζεστάνει στην τσέπη μας καλό θα κάνει. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι επαγγελματικοί χώροι, όπως τα γραφεία, τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία έχουν επιλέξει τα κλιματιστικά ως μέσο θέρμανσης συνδυάζουν, αφού συνδυάζουν υψηλή απόδοση και οικονομία. Γιατί να μην έχουμε και στο σπίτι μας, λοιπόν, την ζεστασιά που απολαμβάνουμε σε έναν οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο;  

Η αλήθεια είναι ότι η ευρύτατη χρήση των κλιματιστικών οφείλεται στη μεγάλη απόδοση που έχουν. Όταν αναφερόμαστε στην απόδοση ενός κλιματιστικού (COP), εννοούμε το ποσό της ενέργειας που επιστρέφει στον χώρο ως θερμότητα για κάθε μονάδα ρεύματος (KW) που καταναλώνεται. Όσο υψηλότερη είναι η COP τόσο μεγαλύτερη είναι και η απόδοση. Τα κλιματιστικά έχουν την πιο υψηλή απόδοση, σε σχέση με άλλα θερμαντικά μέσα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, επειδή στην ουσία απορροφούν θερμότητα από το περιβάλλον και την επιστρέφουν στον χώρο μας για να τον ζεστάνουν. 

Τα νέα κλιματιστικά προηγμένης τεχνολογίας 

Η τεχνολογία δεν σταματάει να εξελίσσεται και να μας προσφέρει όλο και καλύτερες λύσεις με τα προϊόντα που προσφέρει. Τα νέα κλιματιστικά που κυκλοφορούν στην αγορά δεν θυμίζουν σε τίποτε τα παλιά μηχανήματα που συχνά δημιουργούσαν μια βαριά και αποπνικτική ατμόσφαιρα στον χώρο. 

Τα κλιματιστικά προηγμένης τεχνολογίας θερμαίνουν τον χώρο με υψηλή απόδοση, οικονομία και ασφάλεια, έχουν πάρα πολλές δυνατότητες και μας παρέχουν πάρα πολλές επιλογές ώστε να επιλέξουμε το πώς ακριβώς θα θερμάνουμε τον χώρο μας. 

Τα σύγχρονα κλιματιστικά έχουν ξεπεράσει το απλό κοντρόλ με τα ελάχιστα κουμπιά και τις λίγες επιλογές κι έχουν μετατραπεί σε «έξυπνες μηχανές» με πολλές δυνατότητες και ακόμη περισσότερες επιλογές.  Αρκεί κάποιος να τις γνωρίζει και να τις χρησιμοποιήσει. 

Ας δούμε συνοπτικά μερικές από τις ευκολίες που μας προσφέρουν τα «έξυπνα» κλιματιστικά 

Το κλιματιστικό ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται από από το κινητό μας, οποιαδήποτε στιγμή, από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρισκόμαστε. 

Το κλιματιστικό ενεργοποιείται μόνο όταν βρίσκεται κάποιος στον συγκεκριμένο χώρο. Έτσι μπορούμε να έχουμε αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, άρα και οικονομία, καθώς το κλιματιστικό λειτουργεί όταν ανιχνεύσει άτομα στον χώρο.

Η υγρασία περιορίζεται και επιτυγχάνεται η σωστή κατανομή της θερμοκρασίας κι ένα πιο υγιές περιβάλλον. 

Η λειτουργία αυτή αναγνωρίζει τη θερμοκρασία στο σημείο που βρίσκεται το χειριστήριο και ρυθμίζει ανάλογα την ένταση του αέρα.

Στη λειτουργία αυτή η επιθυμητή θερμοκρασία διατηρείται σταθερή, ενώ ο συμπιεστής λειτουργεί πιο οικονομικά.

Μια λειτουργία που με τον συμπιεστή συνεχούς ρεύματος προσφέρει σωστή διαχείριση της θερμοκρασίας, μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία.

Επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή  της θερμοκρασίας, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες σε κάθε σημείο του χώρου. 

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνει το ιδανικό περιβάλλον  για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

Τα πιο σύγχρονα φίλτρα προστασίας 

Με ποσοστό απορρόφησης που ξεπερνά το 85%, σταματούν μικρόβια και βακτήρια πριν εισέλθουν στο δωμάτιο, χάρη στις υπεριώδεις ακτίνες.

  • Φίλτρα Υψηλής Πυκνότητας

Συγκρατούν αποδοτικά τα μικροσωματίδια σκόνης και τη γύρη, προσφέροντας φρέσκο αέρα στον χώρο, ενώ καθαρίζονται εύκολα.

  • Συνθετικά και Πολυμερή Φίλτρα

Με πιο γνωστά τα φίλτρα wassabi & κατεχίνης, διαθέτουν ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές δυνάμεις.

  • Φωτοκαταλυτικά Φίλτρα Τιτανίου

Χάρη στην επικάλυψη απατίτη, εγκλωβίζουν & εξουδετερώνουν βακτήρια, ιούς και οσμές, για παράδειγμα από καπνό ή τα κατοικίδια.

Βιολογικά και με υψηλή απόδοση, παγιδεύουν αιωρούμενα σωματίδια & αλλεργιογόνα και εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές.

  • Φίλτρα Cold Catalyst

Απορροφούν οσμές και βλαβερούς ρύπους, μειώνοντας τη συγκέντρωση φορμαλδεΰδης και ασταθών οργανικών ενώσεων στον χώρο.

Γρήγορα στο Πλαίσιο! 

Ποιος είναι πιο κατάλληλος να μας μυήσει στα μυστικά της σύγχρονης τεχνολογίας των κλιματιστικών από τον απόλυτο τεχνολογικό προορισμό της Αθήνας; 

Το Πλαίσιο για άλλη μια φορά είναι δίπλα μας, με γνώση και υπευθυνότητα απέναντι στον καταναλωτή και ολοκληρωμένες υπηρεσίες από την πρώτη επίσκεψη μέχρι την τελική εγκατάσταση, αλλά και after sales υποστήριξη, ώστε να επιλέξουμε το δικό μας κλιματιστικό που θα καλύψει με τον καλύτερο και πιο οικονομικό τρόπο τις ανάγκες του δικού μας σπιτιού. 

Κάθε πελάτης στο Πλαίσιο είναι μοναδικός και του αξίζουν οι καλύτερες υπηρεσίες. Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επισκεφτούμε ένα από τα 24 καταστήματα Πλαίσιο, όπου εξειδικευμένοι πωλητές θα είναι δίπλα μας για να μας λύσουν όλες τις απορίες. Οι συνεργάτες της Πλαίσιο είναι εξειδικευμένοι και μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο με λεπτομερή ενημέρωση, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για κάθε ιδιαιτερότητα και επιθυμία μας.  Αν πάλι προτιμάμε τις αγορές από το σπίτι,  να επισκεφτούμε αγορές μας από το ηλεκτρονικό κατάστημα plaisio.gr. 

Μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Πλαίσιο: 

– Ασφάλεια και σιγουριά με την υπηρεσία απεγκατάστασης

Το καλά εκπαιδευμένο συνεργείο πιστοποιημένων τεχνικών της Πλαίσιο έρχεται στον χώρο μας για να αποσυνδέσει και να αφαιρέσει με ασφάλεια το παλιό κλιματιστικό 

– Σωστή και αποδοτική τοποθέτηση με την υπηρεσία εγκατάστασης

Δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτε! Η έμπειρη ομάδα πιστοποιημένων τεχνικών βρίσκεται στη διάθεσή μας, για να εγκαταστήσει τη νέα συσκευή στον χώρο μας και να ελέγξει την πιο σωστή και αποδοτική λειτουργία. Και με εγγύηση καλής λειτουργίας 3 μηνών. 

– Εύκολες λύσεις και για τη συντήρηση

Με το Πλαίσιο δεν χρειάζεται να ψάχνουμε και να ρωτάμε για να βρούμε τον τεχνικό που θα κάνει τη καθιερωμένη ετήσια συντήρηση στο κλιματιστικό μας. Το Πλαίσιο μπορεί να αναλάβει με τους εξειδικευμένους τεχνικούς  τον έλεγχο λειτουργίας και τη συντήρηση της κάθε μονάδας. Η διάρκεια της υπηρεσίας είναι από 1 έως 3 έτη

Τον φετινό χειμώνα για τα κλιματιστικά στο σπίτι το Πλαίσιο προσφέρει: 

Premium Επέκταση Εγγύησης Κλιματισμού για 5 έτη από 69, 90€

Μοναδικά οφέλη και προνόμια για έναν ξέγνοιαστο χειμώνα σε όλη την Ελλάδα

  • Διάρκεια εγγύησης 5 έτη
  • Δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη 12 ώρες/ημέρα και 6 ημέρες/εβδομάδα
  • Ανταπόκριση τεχνικού εντός 24 ωρών
  • Απεριόριστες επισκευές στον χώρο μας 
  • Δωρεάν τεχνική υποστήριξη
  • Δωρεάν ανταλλακτικά
  • Δωρεάν μεταφορικά
  • Εγγύηση επισκευής μονάδας
  • Προσωρινή αντικατάσταση  συσκευής 
  • Υπόσχεση επισκευής εντός 20 εργάσιμων ημερών
  • Αντικατάσταση σε περίπτωση αδυναμίας επισκευής