Ήταν σχεδόν πριν έναν μήνα όταν η είδηση ότι ένα 12χρονο αγόρι βρέθηκε απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του προκάλεσε σοκ όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Καρδίτσας αλλά και σε ολόκληρο το πανελλήνιο.

Ο 12χρονος μαθητής της Α’ Γυμνασίου, αφού είπε στην οικογένειά του ότι θα πάει διαβάσει, λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε κρεμασμένος με τη ζώνη του καράτε, από την δίδυμη αδερφή του. Η οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος, και οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα για την υπόθεση. Τίποτα ωστόσο δεν προμήνυε αυτή την τραγωδία, αφού σύμφωνα με τον κύκλο του παιδιού, ο ίδιος ήταν δραστήριος, δεν είχε πέσει θύμα bullying και δεν είχε άλλα προβλήματα.

Ο πατέρας του 12χρονου θεωρεί ότι το παιδί του δεν αυτοκτόνησε, αλλά προσπάθησε να κάνει μια δύσκολη άσκηση και έτσι έχασε τη ζωή του. «Ήθελε να ζει ριψοκίνδυνα» ανέφερε ο πατέρας και περιέγραψε:

«Δεν ήταν αυτοκτονία, σίγουρα πράγματα, το παιδί μπήκε μέσα, έφαγε και αντί να κάνει τα μαθήματά του, να παίξει με το lego, έκανε μία άσκηση σαν του Χουντίνι, προσπαθούσε να φτάσει στα όρια δηλαδή, να δραπετεύει για να γίνει όπως οι σούπερ ήρωες, για αυτό και το καλοκαίρι πήγαινε πάρα πολύ βαθιά και του φώναζα ”έλα έξω αγόρι μου μην πας τόσο βαθιά”. Φέτος το καλοκαίρι πήγε τόσο βαθιά μέσα, που έβαλα εγώ τα βατραχοπέδιλα και πήγα να τον φτάσω για να τον βγάλω έξω. Μου λέει ‘θέλω να δω τον βυθό’ και λέω ‘δε θα πας μόνος σου άλλη φορά», είπε μιλώντας στο live news.

«Τελικά μάθαμε και λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, ότι είχε τον φόβο ότι μπορεί να μας κλέψουνε, να μας δέσουνε κακοποιοί και ήθελε να βρει έναν τρόπο που να βγει, να λυθεί, να κάνει, να ράνει, να έρθει να μας σώσει και πάλι σε αυτό πιστεύω ότι είχε τον έλεγχο αλλά έγινε ένα ατύχημα, γλίστρησε από τα σκαλιά, σίγουρα δεν είναι αυτοκτονία, σίγουρα δεν έπαιξε με ”μπλε φάλαινες” ή το άλλο το challenge γιατί δεν είχε το κινητό, έπρεπε κάπου να δείχνει κάτι. Φύγαμε από ένα μέρος που έφαγε πολύ bullying στο Δημοτικό και ήρθαμε εδώ σε μία άλλη πόλη και τον αγαπήσαν όλοι. Αυτό που σας λέω έχω και 1% μήπως έχει γίνει κάτι εκεί μέσα έτσι; Κάποιος τον απειλούσε. Απειλούσε εμάς. Εμείς πάντως μάθαμε ότι φοβόταν για όλη του την οικογένεια και ήθελε να μας προστατέψει» πρόσθεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού.

«Πριν από δύο εβδομάδες πήραμε ποδήλατα, δεν το καταλάβαινα εγώ ότι ήθελε να ζήσει λίγο ριψοκίνδυνα όπως οι ήρωες της Marvel. Τώρα για να σας δώσω να καταλάβετε πήγαμε να δούμε το ”No Way Home” με τον Spiderman και χειροκροτούσε όταν έβγαιναν οι Spiderman λες και έβλεπε τι να σας πω, τον πιο… τον Θεό του. Ζωγράφιζε πάρα πολύ ωραία, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα ψυχολογικό, είχαμε πάει και σε ψυχολόγους γιατί κάναμε αλλαγή σπιτιού και είχε περάσει από τους ψυχολόγους και μας είπαν μια απλή διάσπαση προσοχής. Εγώ έχω χειρότερη διάσπαση προσοχής άμα με βάλετε» συμπλήρωσε.Το διαβάσαμε εδώ