Οι 3 εχθροί των βαμμένων μαλλιών

Αντίστοιχα με τον τρόπο που φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, έτσι και τα μαλλιά μας «απαιτούν» τη δική τους προσοχή και εξειδικευμένη περιποίηση, αν θέλουμε να παραμένουν λαμπερά με υγιή όψη. Είτε μιλάμε για συγκεκριμένο τύπο μαλλιών (σγουρά, ίσια κλπ), είτε για τα βαμμένα μαλλιά, το πρώτο βήμα είναι να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους, προστατεύοντάς τα παράλληλα, από εξωτερικές επιθέσεις.

Παρά το γεγονός όμως, πως το χρώμα είναι μια από τις πιο συναρπαστικές αλλαγές στα μαλλιά, αν μη τι άλλο για την ικανότητά του να μεταμορφώνει την εμφάνιση και τη διάθεσή μας στη στιγμή, πολλές είναι οι γυναίκες που αν και θα ήθελαν να πειραματιστούν μ’ αυτό, δεν το επιλέγουν αφενός γιατί δεν είναι σίγουρες αν θα καταφέρουν να προσφέρουν στα μαλλιά τους την απαιτούμενη φροντίδα, αφετέρου γιατί γνωρίζουν πως η βαφή μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητά τους.

Ποιοι είναι όμως, οι τρεις μεγαλύτεροι εχθροί του χρώματος; Κράτα σημειώσεις…
Αρχικά, το νερό που διεισδύει πιο εύκολα στα βαμμένα μαλλιά, οδηγώντας σε διάσπαση των πρωτεϊνών και ξεθώριασμα του χρώματος. Έπειτα, οι ακτίνες UV που αλλοιώνουν τις φυσικές χρωστικές ουσίες, ενώ ταυτόχρονα επιφέρουν απώλεια των λιπιδίων, προκαλώντας θαμπάδα και αποδυνάμωση. Last but not least, το styling, όπως το χτένισμα και το βούρτσισμα, καταστρέφει την πρωτεϊνική δομή των μαλλιών με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας σπάσιμο, θαμπάδα και φριζάρισμα. Αποτέλεσμα; Να παρουσιάζονται φθορές σε τρία επίπεδα της τρίχας– τόσο στον πυρήνα της (σπάσιμο, ψαλίδα, ξεθώριασμα), όσο στο κέντρο (φριζάρισμα λόγω της βαφής) αλλά και την επιφάνειά της (λόγω της οξείδωσης έρχονται στην επιφάνεια ανεπιθύμητοι κόκκινοι και πορτοκαλί τόνοι). Με μία φράση: Τα μαλλιά να γίνονται ακόμη πιο ευαίσθητα.

Πηγή: lakonikos.gr