Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, 20:48

Ακτιβιστής του «Extinction Rebellion» και πρώην υποψήφιος του Πράσινου Κόμματος είναι ο διαδηλωτής που πέταξε  αυγά στο βασιλιά Κάρολο Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου και στη σύζυγό του Καμίλα, ενώ χαιρετούσαν το συγκεντρωμένο πλήθος κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους στο Γιορκ. 

 

 

Ο ακτιβιστής ονόματι Patrick Thelwell, σύμφωνα με τη Daily Mail, σπούδασε πολιτική και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ, και κατά το παρελθόν έχει συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες που απέκλεισαν τη Γέφυρα του Λονδίνου και έναν δρόμο που οδηγεί σε τυπογραφείο εφημερίδων.

Η ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκίνησε το 2015, όταν διεξήγαγε εκστρατεία για την εκδίωξη της βουλευτού των Τόρις, Esther McVey από την έδρα της στο Merseyside λόγω των απόψεών της για τα επιδόματα.

Σημειώνεται πως ο Thelwell κατέβηκε ως υποψήφιος του Πράσινου Κόμματος στις τοπικές εκλογές του 2019 για την περιφέρεια Hull Road στο Γιορκ, η οποία ελέγχεται πλέον από τους Εργατικούς, ενώ οι πολιτικές του προτάσεις περιλάμβαναν τη δημιουργία «μιας οικονομίας που θα βασίζεται στην αλληλοβοήθεια, τη βιωσιμότητα και την καλλιέργεια των δικών μας τροφίμων», πιέζοντας το συμβούλιο του Γιορκ να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ο Thelwell συμμετείχε σε πολλές φοιτητικές διαμαρτυρίες ενώ σπούδαζε για το πτυχίο και το μεταπτυχιακό του.

 

 

Το πρωί της Τετάρτης, στο Micklegate Bar στο Γιορκ, ο Thelwell βρέθηκε στο έδαφος από τέσσερις αστυνομικούς, ενώ φώναζε «αυτή η χώρα χτίστηκε πάνω στο αίμα των σκλάβων», την ώρα που όσοι ήταν εκεί, φώναζαν «ο Θεός σώζει τον βασιλιά» και «ντροπή».

 

Πλάνα δείχνουν τη ρίψη των αυγών να περνούν δίπλα από τον βασιλιά Κάρολο και να σπάνε στο έδαφος, ενώ τον υποδέχονταν οι ηγέτες της πόλης. Ο Κάρολος κοίταξε για λίγο γύρω του για να δει τα σπασμένα αυγά, αλλά κατά τα άλλα δεν αντέδρασε σχεδόν καθόλου.



Το διαβάσαμε εδώ