Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, 13:12

Τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν και πάλι στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, αυτή την εβδομάδα και θα αρθούν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί σε συγκεκριμένες εργασίες στον κατασκευαστικό κλάδο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, καθώς τα επίπεδα της μόλυνσης βελτιώθηκαν και άλλαξαν κατηγορία, από την κατηγορία «σοβαρή» στην κατηγορία «πολύ κακή».

Τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ξυπνούν με έναν ομιχλώδη, γκρι ουρανό.

Κάθε χειμώνα ο αέρας είναι πιο κρύος και μια κιτρινωπή και τοξική ομίχλη που τροφοδοτείται από τα νέφη από τις καύσεις στο ύπαιθρο γεωργικών υπολειμμάτων, τις εκπομπές από τη βιομηχανία και τις οδικές μεταφορές, καλύπτει την πόλη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σήμερα ο δείκτης ποιότητας του αέρα σχεδόν σε όλους τους σταθμούς παρακολούθησης της πόλης ήταν μεταξύ 300 και 400 στην κλίμακα ή αλλιώς στην κατηγορία «πολύ κακή», κάτι που σύμφωνα με ειδικούς προκαλεί νόσους του αναπνευστικού όταν η έκθεση είναι παρατεταμένη.

Ωστόσο, υπήρξε βελτίωση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα όπου ο ίδιος δείκτης ήταν 400-500, κάτι που περιγράφεται ως «σοβαρό».

«Άλλαξαν οι οδηγίες για τηλεργασία και τα γραφεία λειτουργούν από σήμερα σε πλήρη χωρητικότητα», είπε στους δημοσιογράφους ο τοπικός υπουργός περιβάλλοντας Γκόπαλ Ράι.

Τα δημοτικά σχολεία πρόκειται να ανοίξουν την Τετάρτη.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική και οι πολιτειακές κυβερνήσεις επέβαλαν το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, απαγόρευσαν την είσοδο των ντιζελοκίνητων οχημάτων που μετέφεραν μη απαραίτητα αγαθά και ανέστειλαν τις περισσότερες εργασίες κατασκευών και κατεδάφισης στην περιοχή της πρωτεύουσας, του Νέου Δελχί.

Όπως είπε ο Ράι, εξακολουθούν να απαγορεύονται τα έργα κατεδάφισης και κατασκευών, αλλά θα επιτρέπονται τα δημόσια έργα που συνδέονται με τους αυτοκινητοδρόμους.

Ωστόσο, όπως έγραψε στην ιστοσελίδα του το Σύστημα Ποιότητας του Αέρα και Πρόβλεψης και Έρευνας του Καιρού, η ποιότητα του αέρα πιθανόν να επιδεινωθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Το διαβάσαμε εδώ