Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, 16:53

Μεγάλη δενδροφύτευση στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εκτενές πρόγραμμα δενδροφύτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Γλυφάδας και μεταξύ άλλων προβλέπει και αισθητή αύξηση του πρασίνου στο παραλιακό μέτωπο, στο οποίο ήδη έχει προγραμματιστεί η ανάπλασή του. Η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι θα φυτευτούν 2.000 νέα δέντρα και φυτά στο μέτωπο της παραλίας κι αυτό έρχεται ως συνέχεια των νέων φυτεύσεων που ήδη έχουν γίνει σε άλλες περιοχές της πόλης, όπως στην πλατεία Κονίτσης, στον αθλητικό χώρο Δημελά και Τυρταίου, στον ‘Αγιο Παντελεήμονα, αλλά και στους αύλειους χώρους σχολείων.

«Από άκρη σε άκρη της πόλης μας, φυτεύουμε εκατοντάδες νέα μεγάλα δέντρα. Ομορφαίνουμε και πρασινίζουμε κάθε γωνιά και κάθε γειτονιά μας, όπως κάνουμε επιμελώς όλα τα τελευταία χρόνια», αναφέρει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει: «Και εκεί που δεν υπήρχαν δέντρα, αλλά και όπου υπήρχαν και έπεσαν από την κακοκαιρία, όπως με τον περσινό χιονιά, αυξάνουμε το πράσινο και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στη Γλυφάδα μας. Θα ακολουθήσει μεγάλη δενδροφύτευση στο παραλιακό μέτωπο, με 2.000 νέα δέντρα και φυτά, στο πλαίσιο της ολικής ανάπλασης».

Από τη δική της πλευρά, η αντιδήμαρχος Μαίρη Μηλιαρέση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Για κάθε δέντρο που χάνεται φυτεύουμε δύο ή τρία καινούργια. Τώρα, που είναι η εποχή των φυτεύσεων, γεμίζουμε την πόλη με εκατοντάδες νέα δέντρα, που την ομορφαίνουν και της δίνουν ζωή».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, 16:53

Το διαβάσαμε εδώ