Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, 18:50

Ρωσία: Σε τροχαίο στην Κριμαία σκοτώθηκε ο αρχηγός της παράταξης «Κόμμα της πολιτικής του Πούτιν»

Στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία Κριμαία σκοτώθηκε σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα ο πρώην βουλευτής της ουκρανικής βουλής Αλεξέι Ρεμενιούκ. Στις εκλογές του 2000 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου που έφερε τον τίτλο «Κόμμα της πολιτικής του Πούτιν».

Τον θάνατο του πρώην βουλευτή ανακοίνωσαν το κανάλι Mash του Telegram, ο ιστότοπος Argumenti Nideli Krim και άλλα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το κανάλι Mash ο Ρεμενιούκ συγκρούσθηκε όταν η αστυνομία κατεδίωκε το αυτοκίνητο του στη Συμφερούπολη.

Σύμφωνα με το Mash, ο 66χρονος Αλεξέι Ρεμενιούκ το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου οδηγούσε ένα Range Rover. Τον σταμάτησε η αστυνομία, η οποία κατά τον έλεγχο αλκοτέστ διαπίστωσε ότι στο αίμα του υπήρχε αυξημένη ποσότητα αλκοόλ. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά εκείνος προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Ρεμενιούκ συγκρούσθηκε με φορτηγό. Ο ίδιος και ο συνεπιβάτης του σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ ο οδηγός του φορτηγού τραυματίσθηκε.

Η αστυνομία της Κριμαίας ανακοίνωσε το δυστύχημα, αλλά δεν ανέφερε τα ονόματα των θυμάτων του τροχαίου.

«Αυτό συνέβη τη Δευτέρα (8 Νοεμβρίου). Σήμερα έγινε η κηδεία. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέσθηκε στον ναό Νέφκσι στην Σεβαστούπολη» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινήματος «Για μια Ενιαία Ρωσία», Μιχαήλ Ζιτκόφ, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα RBC.

Όπως επισημαίνει ο ιστότοπος Krim.realii, ο Ρεμενιούκ είχε εκλεγεί βουλευτής στην ουκρανική βουλή της Ουκρανίας το 1998 εκπροσωπώντας το κόμμα «Γκρομάντα». Το 2002 εξελέγη βουλευτής εκπροσωπώντας τον Συνασπισμό της Γιούλια Τιμοσένκο.

Το 2006, υπήρξε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του «Κόμματος της πολιτικής του Πούτιν», ωστόσο δεν εξελέγη καθώς το κόμμα του συγκέντρωσε μόλις το 0,12% των ψήφων. Το 2008 το «Κόμμα της πολιτικής του Πούτιν», μετονομάσθηκε σε «Ρους γιεντίναγια» («Ρωσία Ενιαία»). Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας ο Ρεμενιούκ έγινε πρόεδρος του κοινωνικο-πολιτικού κινήματος «Για μια Ενιαία Ρωσία», αλλά ήταν περισσότερο γνωστός ως επιχειρηματίας.

Παραμονή του θανάτου του, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ο διορισθείς από τη Ρωσία αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της Χερσώνας Κιρίλ Στρεμοούσοφ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, 18:50

Το διαβάσαμε εδώ