Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022, 10:03

Ο Πάουλο Μπέντο, συμπεριέλαβε τον Σον Χέουνγκ Μιν στην 26μελή αποστολή της Νότιας Κορέας, που θα ταξιδέψει στο Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022 (20/11-18/12). Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του, ο οποίος κάνει σπουδαία καριέρα στα γήπεδα της Αγγλίας, με τα «χρώματα» της Τότεναμ, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, μετά από χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση κατάγματος, στην περιοχή του αριστερού ματιού.

Ο Σον, υπεβλήθη την περασμένη εβδομάδα σε χειρουργική επέμβαση, για να αντιμετωπισθεί το κάταγμα που προκλήθηκε από μια σύγκρουση με τον αμυντικό της Μαρσέιγ, Σανσέλ Μπεμπά στο Champions League.

«Είμαστε σε επαφή μαζί του και με το ιατρικό επιτελείο της Τότεναμ», δήλωσε σχετικά ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός της Νότιας Κορέας και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημέρα που μπορεί να προπονηθεί με την ομάδα. Πρέπει να περιμένουμε, πρέπει να αναλύουμε την κατάστασή του, καθημερινά. Εχουμε χρόνο να αποφασίσουμε. Το πιο σημαντικό, είναι να αναρρώσει όσο το δυνατόν καλύτερα, να νιώθει άνετα και μετά θα πάρουμε την τελική απόφαση».

Στην αποστολή του Μπέντο, συμπεριελήφθησαν και οι δύο Νοτιοκορεάτες του Ολυμπιακού, ο μέσος, Χβανγκ Ιν Μπέον και ο επιθετικός, Χβανγκ Ουϊ Τζο.

Ο Μπέντο συμπεριέλαβε στις κλήσεις του και τον επιθετικό Ο Χέον Γιου, ο οποίος θα προπονηθεί με την ομάδα στο Κατάρ, και θα είναι στην τελική αποστολή, εφ’ όσον ο Σον δεν καταφέρει να είναι διαθέσιμος. Ο πρώτος αγώνας της Νότιας Κορέας, θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου με αντίπαλο την Ουρουγουάη, ενώ στον όμιλο, συμπεριλαμβάνονται η Πορτογαλία και η Γκάνα.

Ο Σον, ο οποίος μετρά 106 διεθνείς συμμετοχές και 35 γκολ, έγραψε στο Instagram αυτήν την εβδομάδα ότι «ανυπομονεί πολύ να εκπροσωπήσει την όμορφη χώρα μας, τα λέμε σύντομα».

Οι «εκλεκτοί» του Μπέντο, είναι οι εξής:

    

Tερματοφύλακες: Κιμ Σέουνγκ Γιου (Αλ Σαμπάμπ), Σονγκ Μπουμ Κέουν (Τζεονμπούκ), Τζο Χέον Βου (Ουλσάν).

Αμυντικοί: Κβον Κιουνγκ Βον (Γκάμπα Οσάκα), Κιμ Μουν Χβαν, Κιμ Γιν Σου (Τζεονμπούκ), Κιμ Μιν Τζάε (Νάπολι), Κιμ Γιουνγκ Γκβον, Κιμ Τάε Χβαν (Ουλσάν), Γιουν Γιονγκ Γιου (Σεούλ), Τσο Γιου Μιν (Νταετζεόν), Χονγκ Τσουλ (Νταεγκού).

Μέσοι: Κβον Τσανγκ Χουν (Τζιμτσεόν), Να Σανγκ Χο, Να Σανγκ Χο (Σεούλ), Παϊκ Σέουνγκ Χο, Σονγκ Μιν Κιού (Τζεονμπούκ), Λι Κανγκ Ιν (Μαγιόρκα), Λι Τζάε Σουνγκ (Μάϊντς), Γέονγκ Βου Γέονγκ (Φράϊμπουργκ), Χβανγκ Ιν Μπέον (Ολυμπιακός), Χβανγκ Χι Τσαν (Γουλβς), Σον Γιου Χο (Σαντόνγκ).

Επιθετικοί: Σον Χέουνγκ Μιν (Τότεναμ), Τσο Γκουε-Σουνγκ (Τζεονμπούκ), Χβανγκ Ουϊ Τζο (Ολυμπιακός).