Στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Εγκύων και Νέων Γονέων εντάχθηκε η Ελαφόνησος

Στο Πρόγραμμα «Υποστήριξης εγκύων και νέων γονέων κατοίκων μικρών νησιών» εντάχθηκε έπειτα από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το νησί της Ελαφονήσου. 

Σκοπός του προγράμματος – που υλοποιεί η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη»- είναι η αντιμετώπιση των ελλείψεων στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κατά την εγκυμοσύνη και την αρχή της γονεϊκότητας σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των νέων οικογενειών και την εξασφάλιση ισότιμης περιγεννητικής φροντίδας  για τους υποψήφιους και νέους γονείς μέσω της δωρεάν παροχής υπηρεσιών μαιευτικής φροντίδας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχιατρικής παρακολούθησης. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας. 

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
-έγκυες, λεχωίδες, νέες μητέρες και νέοι πατέρες,
-γυναίκες και άντρες που βρίσκονται σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF),
– άτομα που έχουν βιώσει περιγεννητική απώλεια (αποβολή, ενδομήτριο ή περιγεννητικό θάνατο), και διαμένουν μόνιμα στην Ελαφόνησο.

Οι κάτοικοι της Ελαφονήσου που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επικοινωνώντας με τη «Φαιναρέτη» στο τηλέφωνο 2109319054 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00 έως 21.00 ή μέσω e-mail στο infofainareti.gr.

Εκτός από το νησί της Λακωνίας, στο Πρόγραμμα εντάχθηκαν και τα παρακάτω νησιά:
Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αγκίστρι, Αμοργός, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αντίπαρος, Αντίπαξοι, Αρκοί, Αστυπάλαια, Γαύδος, Γυαλί, Διαπόντιοι νήσοι, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Θύμαινα, Ιθάκη, Ίος, Κάλαμος, Κάσος, Καστελόριζο, Καστός, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Παξοί, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκύρος, Σύμη, Σχοινούσα, Τήλος, Ύδρα, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά.
 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr