Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022, 11:50

Χάος στο Twitter μετά το νέο «τελεσίγραφο» Μασκ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την Twitter Inc μετά το τελεσίγραφο του Ιλον Μασκ που επιβάλλει στους διασωθέντες του πρώτου κύματος μαζικών απολύσεων να συμφωνήσουν σε άνευ όρων, υψηλής έντασης, ατελείωτων ωρών απασχόληση, διαφορετικά να φύγουν. 

Η προθεσμία που έθετε το τελεσίγραφο Μασκ για τους εργαζόμενους να κλικάρουν στο κουτάκι «αποδέχομαι», έληγε την Πέμπτη το απόγευμα.

Τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή του ελέγχου του Ιλον Μασκ επί του Twitter, δύο εβδομάδες μετά την απόλυση σχεδόν 3.500 εργαζομένων, που προστίθενται στους 700 που είχαν ήδη παραιτηθεί το καλοκαίρι -εν όψει -της «επέλασης» Μασκ-, εκατοντάδες από τους εναπομείναντες εργαζομένους επιλέγουν να παραιτηθούν.

Χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας, κυρίως πρώην συνεργάτες της, αναλυτές και δημοσιογράφοι, έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν έχει έρθει το τέλος της πλατφόρμας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Ιλον Μασκ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις και πρόσθεσε: «Θα μείνουν οι καλύτεροι». «Μόλις σπάσαμε ένα ακόμη ρεκόρ όλων των εποχών χρήσης», έγραψε επίσης. Και συνόδευσε τις αναρτήσεις του με μία πειρατική σημαία με την νεκροκεφαλή,

 

 

και ένα meme που αναπαριστά μία φιγούρα με κεφάλι πουλιού, το σήμα του Twitter, μπροστά σε τάφο με το σήμα της πλατφόρμας.

 

 

Την Πέμπτη το απόγευμα, η Twitter Inc προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι τα γραφεία της εταιρείας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και θα απαγορεύεται κάθε πρόσβαση. «Τα γραφεία θα ξανανοίξουν στις 21 Νοεμβρίου. Ευχαριστούμε για την ευελιξία σας», πληροφόρησε σε εσωτερικό μήνυμα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022, 11:50