Στο Δημαρχείο Φιλοθέης- Ψυχικού ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης υποδέχθηκε τον βουλευτή κ. Δημήτρη Καιρίδη με την κα Αγγελική Τασιοπούλου, ωφελούμενη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ “Το Εργαστήρι”, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας-δράσης «Duo Day – Συνεργάτης για μία Ημέρα».

Σε μία ιδιαίτερη θερμή συνάντηση , ο Δήμαρχος παρουσίασε στον κ. Καιρίδη το σύνολο των έργων που υλοποιήθηκαν αλλά και τα προβλήματα που σήμερα υπάρχουν στον Δήμο με σημαντικότερο την διατήρηση της φυσιογνωμίας του προαστίου.
Ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης , τόνισε : «υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία DuoDay και χαιρόμαστε που σήμερα έχουμε την ευκαιρία να καλωσορίσουμε την κυρία Τασιοπούλου στον Δήμο μας».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στα έργα των μαθητών του Προαστίου που εκτίθενται εντός του Δημαρχείου .

Δήμος Φιλοθέης: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η DUO DAY

DuoDay, τη μέρα που, σε μια εταιρεία για παράδειγμα, ένας υπάλληλος και ένα άτομο με νοητική αναπηρία σχηματίζουν «DUO»

Το DuoDay ξεκίνησε από την Ιρλανδία όπου έγινε γνωστό ως «Job Shadowday». Οι Βέλγοι το υιοθέτησαν ως «DuoDay» και έτσι βοήθησαν στη διάδοση της ιδέας.
Μέσω της ευρωπαϊκής αυτής δράσης μία εταιρεία η ενας εργαζόμενος συμβουλεύει και συνοδεύει άτομα με νοητικές και/ή συναισθηματικές αναπηρίες στο «ταξίδι» τους προς την απασχόληση.
Η υπηρεσία αυτή θα παρέχει υποστήριξη με μικρά βήματα σε άτομα που αναζητούν να βρουν μια κατάλληλη δουλειά – ακόμα και για λίγες ώρες την ημέρα ή μια εβδομάδα.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου για μία μέρα συνεργάστηκαν ως «δίδυμο» 6.000 άτομα.

Στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της ελληνικής DuoDay, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνόδευσε τον 26 χρονο Κωνσταντίνο Ρόζη, ένα νέο με νοητική υστέρηση, υψηλής λειτουργικότητας και απόφοιτο Λυκείου

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα για την υποστήριξη και τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία.
Η ελληνική κοινωνία είναι και οφείλει να είναι μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς για όλα τα μέλη της.

DuoDay στον Δήμο Φιλοθεής Ψυχικού Το διαβάσαμε ΕΔΩ