Σε αναμονή το «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης
Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Ξυλούρη, τον Διευθυντή της Δ/νσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης. κ. Μαρίνο Κριτσωτάκη, τον προϊστάμενο του τμήματος περιβάλλοντος και υδροοικονομίας ΠΕ Λασιθίου, κ. Μανόλη Ρουκουνάκη και την ειδική σύμβουλο του Αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, κα Χρυσάνθη Βογιατζή, είχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και του Ειδικού Συνεργάτη, κ. Σπύρου Λαποκωνσταντάκη. Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η πορεία του προτεινόμενου έργου του υδατοδρομίου και η έγκριση της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Με ισχυρή πολιτική βούληση και συγκεκριμένες προτάσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Ναυτιλίας ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά μας για ένα άλλο ένα σημαντικό και αναπτυξιακό έργο για το Δήμο της Ιεράπετρας.
Καταθέσαμε πλήρη φάκελο σε απόλυτο βαθμό για την αδειοδότηση δημιουργίας υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, έργο που αποτελούσε εξ αρχής έναν από τους στόχους της Δημοτικής Αρχής για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του Δήμου μας.
Είναι βέβαιο ότι το έργο αυτό εκτός του ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση του Τουρισμού προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες, θα συμβάλει καθοριστικά και στη σύνδεση της Ιεράπετρας με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, καθώς και με την υπόλοιπη Ελλάδα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου μας μέσα από την εναλλακτική κάλυψη των μεταφορικών αναγκών τους, συμβάλλοντας, επίσης και στην αύξηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή».

The post 𝝪𝝙𝝖𝝩𝝤𝝙𝝦𝝤𝝡𝝞𝝤 𝝞𝝚𝝦𝝖𝝥𝝚𝝩𝝦𝝖𝝨- 𝝨𝝩𝝤 «𝝩𝝦𝝖𝝥𝝚𝝛𝝞» 𝝜 𝝖𝝙𝝚𝝞𝝤𝝙𝝤𝝩𝝜𝝨𝝜 𝝘𝝞𝝖 𝝩𝝜 𝝙𝝜𝝡𝝞𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝩𝝤𝝪. appeared first on Dimos-news.gr.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ