Ο όρκος του Ιπποκράτη σε ειδική τελετή κατά το δείπνο ολοκλήρωσης του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου ιατρών Διασποράς στη Μελβούρνη

Γ. Πατούλης: «Η ίδρυση Γραφείου ΕΟΤ ενισχύει τους δεσμούς της ομογένειας με την Ελλάδα και ενδυναμώνει το θεματικό τουρισμό όπως είναι ο Τουρισμός Υγείας»

Ένα πάγιο αίτημα των ομογενών για την ίδρυση Γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη ικανοποιείται με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Προέδρου του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γ. Πατούλη. Σε κλίμα συγκίνησης, και με μια ειδική τελετή για τον Όρκο του Ιπποκράτη κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρατέθηκε, ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς στη Μελβούρνη. Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου, όσο και για την υλοποίηση σημαντικών στόχων που συμβάλλουν στην ενίσχυση των δεσμών των Ομογενών με την μητέρα πατρίδα.

Γραφείο ΕΟΤ στη Μελβούρνη

Με αφορμή την ίδρυση Γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι πρόκειται για μια κομβικής σημασίας εξέλιξη η οποία θα ενισχύσει τους δεσμούς της ομογένειας με την Ελλάδα και θα ενδυναμώσει το θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο Τουρισμός Υγείας. Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του ίδρυσης του γραφείου έγινε στο πλαίσιο των εργασιών του Πρώτου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς στη Μελβούρνη. Για να επιτευχθεί ο σχετικός στόχος ο κ. Πατούλης συνεργάστηκε στενά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη, ενώ ακολούθησε επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού Β. Κικίλια ο οποίος και έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για να ανοίξει γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη. Ο κ. Πατούλης, χαρακτήρισε την ανακοίνωση ως θετική εξέλιξη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον Ελληνισμό της Διασποράς. Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας του ιδίου και του κ. Παπαστεργιάδη. «Πρόκειται για μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας υπάρχει η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα ομογενών που ξεπερνά τις 300.000 και η ίδρυση του γραφείου ΕΟΤ ήταν διαχρονικό αίτημα των ομογενών». «Είναι ένα αίτημα των ομογενών εδώ και 8 χρόνια και τώρα με την ανακοίνωση του κ. Πατούλη γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, προσθέτοντας πως ελπίζει να γίνει στο 15όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου της Μελβούρνης.

Ο Ιπποκράτειος Όρκος

Η ολοκλήρωση των εργασιών του πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με δείπνο το οποίο παρατέθηκε στο Grand Hyatt. Κατά τη διάρκεια του δείπνου πραγματοποιήθηκε Φιλανθρωπική Εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στους Οργανισμούς Πρόνοια και Fronditha Care. Επιπλέον στο πλαίσιο του δείπνου πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή με κεντρικό σημείο αναφοράς τον όρκο του Ιπποκράτη. Ο Γ. Πατούλης κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στον Ιπποκράτειο Όρκο και στη σημασία που έχει η ανάδειξη του «ως μια μετάγγιση στην ίδια την γνώση για την ανθρώπινη ζωή, τις αξίες και την φιλοσοφία που γέννησαν την Ιατρική επιστήμη». «Χαιρετίζω το κλείσιμο του συνεδρίου με την θεματική ενότητα στην οποία, ως Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο, αποδίδουμε κορυφαία τιμή, κουβαλώντας τη σεβαστή κληρονομιά του πατέρα της Δυτικής Ιατρικής, Έλληνα γιατρού Ιπποκράτη: Την ανάδειξη του Όρκου του Ιπποκράτη, ως μια «μετάγγιση» στην ίδια την Γνώση για την ανθρώπινη ζωή, τις αξίες και την φιλοσοφία που γέννησαν την Ιατρική επιστήμη. Ο Ιπποκράτειος Όρκος διαμέσου των αιώνων αναδεικνύει την διαχρονικότητα των ανθρώπινων και ιατρικών αξιών μέχρι τις μέρες μας, όπως τις συνέλαβε, κατέγραψε και δίδαξε ο σοφός γέροντας της Κω, και παντοτινός γιατρός, Ιπποκράτης» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ