Αίσια έκβαση για πεζοπόρο που χάθηκε στον Πάρνωνα

Θετική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού ενός άνδρα πεζοπόρου, ο οποίος γύρω στις 4:00 το απόγευμα της Πέμπτης (17/11) κάλεσε την υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης (112), δηλώνοντας πως είχε χάσει τον προσανατολισμό του ενώ ήταν στην ευρύτερη δασική περιοχή του Πολύδροσου (Τσίντζινα) του Πάρνωνα.

Ειδοποιήθηκαν οι τοπικές Αρχές, στις οποίες άμεσα σήμανε συναγερμός και στην ορεινή τοποθεσία έσπευσαν δύο οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, οι οποίοι μαζί με εθελοντές, ξεκίνησαν την επιχείρηση αναζήτησης. Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 7:00-8:00 μμ, ο αγνοούμενος μεσήλικας εντοπίστηκε σε μονοπάτι μεταξύ Τσιντζίνων και Αγριάνων, ευτυχώς καλά στην υγεία του. Ο άνδρας φέρεται να είπε στους διασώστες ότι όταν θέλησε να επιστρέψει από την εξόρμηση, διαπίστωσε ότι είχε αποπροσανατολιστεί και παρά τις προσπάθειες δεν κατόρθωσε να βρεθεί στη σωστή κατεύθυνση προς την κατοικημένη περιοχή. Για καλή του τύχη, η περιπέτειά του έληξε σχετικά σύντομα, χάρη στην κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έλκει την καταγωγή του από τη Λακωνία, ωστόσο διαμένει μόνιμα σε περιοχή της Στ. Ελλάδος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr