Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας & Πολιτισμού, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» διοργάνωσε μια ιδιαίτερα σημαντική και επιτυχημένη δράση συγκέντρωσης βιβλίων.

Σκοπός της δράσης ήταν να δημιουργηθούν ή να ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες που λειτουργούν σε κάθε Δήμο, σε μορφή κοινωνικής βιβλιοθήκης, όπως βιβλιοθήκες σε ΚΑΠΗ ή οπουδήποτε χρειάζεται να συγκεντρωθούν βιβλία.

Τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν ήταν περισσότερα από 22.000 τίτλοι!

Συγκεκριμένα ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού αναφέρει: «Καθώς δεν θα θέλαμε ποτέ αυτός ο πλούτος να ξεχαστεί σε κάποια αποθήκη, 12.000 από αυτά τα βιβλία αξιοποιήθηκαν στις 3 βιβλιοθήκες, τα ΚΑΠΗ και τα Σχολεία του Δήμου μας, όσο και αλλού, όπου μπορέσαμε να εντοπίσουμε ανάγκες.

Εντυπωσιακή ήταν η χαρά και η συγκίνηση της προσμονής των βιβλίων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου αποστείλαμε τα βιβλία.

Πιο συγκεκριμένα δωρίσαμε:

3.000 βιβλία στις βιβλιοθήκες των νησιών Αμοργού, Αστυπάλαιας, Τήλου, Χίου , Μυτιλήνης και Ανάφης.
1.000 βιβλία στις βιβλιοθήκες του Μεσολογγίου.
550 στις βιβλιοθήκες της Μήλου.
2.5000 βιβλία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο Κριεζώτειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων Ευβοίας.
3000 βιβλία στον Ωρωπό Αττικής.
Η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας των επιχειρήσεων, των οργανισμών, των υπαλλήλων του Δήμου μας και φυσικά των εθελοντών μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για την συνέχιση του έργου μας!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους κατοίκους που συμμετείχαν στη δράση και με ενθουσιασμό προσέφεραν τα βιβλία τους.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τις εταιρείες Blue Star Ferries της Attica Group, την ANEK LINES, τα ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανιας, και τις Μεταφορές Μήλου «Τσίφτης» Πέτρος για τη δωρεάν μεταφορά των βιβλίων.

Ευχαριστούμε!».

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού ενίσχυσε βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα! Το διαβάσαμε ΕΔΩ