Κιβωτός του Κόσμου: Την ώρα που οι μαρτυρίες σχετικά με τα όσα φέρεται να γινόντουσαν πίσω από τις κλειστές πόρτες των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου», ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία έχουν εξαφανιστεί.

Ουδείς γνωρίζει πού βρίσκονται μετά την κοινή συνέντευξη που έδωσαν στην τηλεόραση, στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησαν τα παιδιά για ανυπόστατα ψεύδη. Σύμφωνα με τον ALPHA και την εκπομπή «Super Κατερίνα», κανένας από την Κιβωτό του Κόσμου δεν γνωρίζει πού βρίσκονται.

Μέχρι πρότινος, ο πατέρας Αντώνιος έμενε σε μία δομή της ΜΚΟ και κανείς από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές δεν ξέρει αν με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο συγκεκριμένο κτήριο και αν θα επιτρέπεται να βλέπει τα παιδιά.

Κιβωτός του Κόσμου: Άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Με γοργούς ρυθμούς ξεκινά η Δικαιοσύνη τη διερεύνηση των καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου». Ηδη χθες δόθηκε η πρώτη μαρτυρική κατάθεση στις εισαγγελείς Ανηλίκων, Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή και Αικατερίνη Κοπελάκη, οι οποίες έχουν αναλάβει το σύνολο της έρευνας για τις σοκαριστικές αναφορές των τροφίμων της δομής, για ξυλοδαρμούς, απάνθρωπες τιμωρίες, αποκλεισμό από το σχολείο, ακόμη και για αδικήματα που σχετίζονται με τη γενετήσια σφαίρα των παιδιών που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών χθες βρέθηκε πρόσωπο που έχει εργαστεί στο παρελθόν σε δομή της Κιβωτού, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και άλλες μαρτυρικές καταθέσεις εργαζομένων και παιδιών που έχουν καταγγείλει ότι έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές.

Στο επίκεντρο της ευρείας εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται ο πατήρ Αντώνιος και τρεις ακόμη εργαζόμενοι στην «Κιβωτό του Κόσμου», ενώ τα υπό διερεύνηση αδικήματα, σε αυτή τη φάση της έρευνας, είναι κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια (κακούργημα) και σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων (πλημμέλημα).

Η θύελλα για τα πεπραγμένα στη δομή ξεκίνησε μετά την κατάθεση 19χρονου πρώην τρόφιμου, ο οποίος φέρεται να κατήγγειλε προσωπικά τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση. Οι εισαγγελικές Αρχές μελετούν εξονυχιστικά τις καταθέσεις και τα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί από τον Συνήγορο του Πολίτη και, εφόσον καταλήξουν πως προκύπτουν στοιχεία για αξιόποινες πράξεις, θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Την ίδια ώρα που οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» προκαλούν σοκ στην κοινή γνώμη και ερευνώνται κατά απόλυτη προτεραιότητα από την Εισαγγελία, έρευνα διεξάγεται και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, η οποία αναμένεται να κάνει «φύλλο και φτερό» τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου και στενών συγγενών του, αλλά και όποιου άλλου προσώπου διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της «Κιβωτού».

Η Αρχή θα ερευνήσει εάν αυτά τα πρόσωπα έβαλαν χέρι στα ταμεία της δομής, παίρνοντας χρήματα που κατέληξαν στη δική τους τσέπη, τα οποία προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της «Κιβωτού».

Για όλους τους ελεγχόμενους θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Προηγούμενο άρθρο«Ο Πούτιν φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν» λέει σύμβουλος του ΖελένσκιΤο διαβάσαμε εδώ