«Επισκεφτείτε το Γιβραλτάρ της Ανατολής»

Ως έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς για ταξίδια παρουσιάζει το αμερικανικό  περιοδικό «Forbes» την Ελλάδα, ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία στην Πελοπόννησο ως έναν τόπο με «εκπληκτικούς προορισμούς και εμπειρίες που αλλάζουν τη ζωή».

Αναφορικά με τον «Μοριά», τον παρουσιάζει ως «ένα μέρος όπου ο μύθος συναντά την ιστορία. Αυτή η περιοχή έχει όλα όσα θα μπορούσατε να ονειρευτείτε –από βουνά μέχρι δάση και ποτάμια, αμπελώνες και σπηλιές. Φυσικά, η Πελοπόννησος περιβάλλεται από όμορφες ακτές, αλλά σίγουρα θα βρεθείτε αντιμέτωπος με το δίλημμα… τι να πρωτοεξερευνήσω».

Μια από τις ειδικότερες προτάσεις του διεθνούς φήμης περιοδικού είναι και η επίσκεψη στη Μονεμβασιά, για την οποία σημειώνει: «Επισκεφθείτε τη Μονεμβασιά, μια πανέμορφη μεσαιωνική καστροπολιτεία, χτισμένη ακριβώς δίπλα σε έναν μεγάλο βράχο στη θάλασσά.    

Αν και η πόλη προσφέρει υπέροχη θέα στις ακτές, οι παραλίες δεν είναι το ενδιαφέρον. Το κάστρο χωρίζεται σε δύο μέρη, την πάνω και την κάτω πόλη, τα οποία προσφέρουν εξαιρετικά εστιατόρια και γραφικά μονοπάτια. Γεμάτο ιστορικά ερείπια και βυζαντινές εκκλησίες, οι Ενετοί αποκαλούσαν τη Μονεμβασιά “Γιβραλτάρ της Ανατολής”».

Το εν λόγω αφιέρωμα του «Forbes» κάνει επίσης ειδική μνεία στα Καλάβρυτα και τη Νεμέα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr