Παρουσίαση της κίνησης του τουριστικού περιπτέρου Σπάρτης

Θέματα τουρισμού αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Άννας Καλογεροπούλου και αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών, έγινε η αρχική προεργασία για το τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2023 για το οποίο υπάρχει προοπτική πίστωσης περί τα 2 εκ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε, για το εν λόγω πρόγραμμα θα υπάρξει το επόμενο διάστημα ευρύτατη συζήτηση, ενώ συσκέψεις για τον προγραμματισμό της νέας τουριστικής περιόδου θα επαναληφθούν το νέο χρόνο.

Κατά τη σύσκεψη, εξάλλου, δόθηκαν οδηγίες από τον περιφερειάρχη για την διοργάνωση -εντός του προσεχούς Δεκεμβρίου- εκδηλώσεων ενημέρωσης στις έδρες των ενοτήτων της Περιφέρειας όπου λειτουργούν τουριστικά περίπτερα πληροφόρησης και συγκεκριμένα στη Λακωνία, την Αργολίδα, την Κορινθία και τη Μεσσηνία.

Στις εκδηλώσεις αυτές, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της κάθε περιοχής από τον τομέα του τουρισμού, καθώς και ιδιωτών, οι υπάλληλοι των περιπτέρων θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τα στοιχεία, τόσο όσον αφορά στην επισκεψιμότητα όσο και σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίστηκαν από τους επισκέπτες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr