Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, 22:44

Βρετανία: Αύξηση των κρουσμάτων διφθερίτιδας

Ο αριθμός των κρουσμάτων διφθερίτιδας στην Αγγλία έχει αυξηθεί φέτος, όπως ανέφεραν σήμερα οι βρετανικές υγειονομικές αρχές, επισημαίνοντας πως δεκάδες μολύνσεις εντοπίστηκαν μεταξύ αιτούντων άσυλο. Τονίζουν όμως ότι ο κίνδυνος για το ευρύτερο κοινό παραμένει σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί 50 κρούσματα διφθερίτιδας μεταξύ αιτούντων άσυλο που έφθασαν στην Αγγλία από την αρχή του έτους μέχρι και την περασμένη Παρασκευή (25 Νοεμβρίου). Ο μέσος όρος την τελευταία δεκαετία είναι 2-11 κρούσματα ετησίως.

Η διφθερίτιδα είναι μια οξεία λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, η οποία είναι εξαιρετικά σπάνια στην Αγγλία λόγω των τακτικών εμβολιαστικών προγραμμάτων από το 1942.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για τον συνωστισμό και τις κακές συνθήκες διαβίωσης που καταγράφονται στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Μάνστον της κομητείας Κεντ. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένα σωματείο δημοσίων υπαλλήλων έχει απειλήσει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα κρούσματα διφθερίτιδας, ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι ακολουθείται το πρωτόκολλο για να αποτραπεί η εξάπλωση των λοιμώξεων, υπογραμμίζοντας πως η βρετανική κυβέρνηση θα παραμείνει σε εγρήγορση.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, 23:13

Το διαβάσαμε εδώ