Tips για να προστατέψεις τα χείλη σου από το κρύο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο χειμώνας μπορεί να προκαλέσει σκασμένα χείλη. Ο συνδυασμός κρύου και ψυχρού ανέμου έξω και ξηρού, θερμαινόμενου αέρα μέσα – συνωμοτούν για να κάνουν τα χείλη μας στεγνά. Τα χείλη είναι ένας ειδικός τύπος δέρματος, πολύ λεπτός και ευαίσθητος.

Θεραπείες για τα σκασμένα χείλη
Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις τα σκασμένα χείλη, καθώς και υγιεινές συνήθειες για να διατηρήσεις τα χείλη σου λεία και υγιή όλο το χειμώνα. Ακολουθούν 6 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις:

Ξεκίνα με απολέπιση
Όταν τα χείλη σου είναι ξηρά και σκασμένα, το δέρμα μπορεί να αρχίσει να ξεφλουδίζει. Η απαλή απολέπιση των χειλιών, μπορεί να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που διαφορετικά μπορούν να εμποδίσουν το lip balm να ενυδατώσει το νέο δέρμα κάτω από τις περιοχές που ξεφλουδίζουν.

Διάλεξε το σωστό lip balm
Πρώτα πρώτα, σημασία έχει τι βάζεις στα χείλη σου. Και το πρώτο chapstick που θα σηκώσεις μπορεί να μην μπορεί να μην είναι το ιδανικό για όλες τις περιπτώσεις. Γενικά προτίμησε lip balm με βαζελίνη, αιθέρια έλαια ή γλυκερίνη. Αυτή η θεραπεία θα κλειδώσει την υγρασία και θα βοηθήσει στην επούλωση των χειλιών. Από την άλλη, απόφυγε lip balm με καμφορά, ευκάλυπτο και μενθόλη.

Μην δαγκώνεις και μην γλείφεις τα χείλη σου
Όταν τα χείλη σου είναι στεγνά, είναι φυσικό να τα γλείφεις για να τα κάνεις υγρά. Αλλά στην πραγματικότητα, η κίνηση αυτή έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Το σάλιο στεγνώνει πιο γρήγορα, κάτι που κάνει τα χείλη ακόμη πιο ξηρά. Επιπλέον, τα ένζυμα που υπάρχουν στο σάλιο και προορίζονται για την πέψη των τροφίμων είναι ερεθιστικά για τα χείλη. Αυτό δημιουργεί απλώς ρωγμές και πληγές στα χείλη και μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Φρόντισε αμέσως τα σκασμένα χείλη σου
Όταν πρόκειται για τη θεραπεία των σκασμένων χειλιών, ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο. Αντιμετώπισε το ξεφλούδισμα και τα σκασίματα αμέσως. Εάν αφήσεις τα σκασμένα χείλη χωρίς θεραπεία, μπορεί να χειροτερέψουν, πιθανώς να μολυνθούν ή ακόμη και να οδηγήσουν σε έρπη.

Ανάπνεε από τη μύτη
Η στοματική αναπνοή μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία και σκασμένα χείλη. Προσπάθησε να εστιάσεις στην αναπνοή από τη μύτη και αναζήτησε ιατρική συμβουλή, εάν αντιμετωπίζεις συχνά ρινική συμφόρηση ή έχεις αλλεργίες.

Πηγή: lakonikos.gr