Οι βουλευτές Λακωνίας υπέρ της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Σπάρτης

Τη στήριξή τους στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης, δήλωσαν με επιστολές τους οι βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης.

Ειδικότερα, ο κ. Δαβάκης στην επιστολή του αναφέρει πως «η αξιοποίηση του αεροδρομίου από ιδιωτικούς φορείς θα είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας της Λακωνίας», ενώ σημειώνει πως η επαναλειτουργία του είναι εφικτή και θα επιφέρει πολλαπλά κέρδη σε ολόκληρο το νομό. «Το αεροδρόμιο Σπάρτης έχει τη δυνατότητα να ανοίξει έναν νέο κεφάλαιο αναπτυξιακών προοπτικών», αναφέρει ο κ. Δαβάκης, ενώ θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει σκόπιμη και μπορεί και αυτός να συνεισφέρει. 

Την έμπρακτη στήριξή του δήλωσε και ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός για την μίσθωση του ακινήτου του αεροδρομίου Σπάρτης, προκειμένου να τεθεί ξανά έπειτα από δεκαετίες σε λειτουργία. Ο κ. Κρητικός υπογράμμισε πως θεωρεί εξαιρετικά θετική την προοπτική επαναλειτουργίας του αεροδρομίου καθώς θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο του νομού.

Την ανάκτηση του χαμένου εδάφους της Λακωνίας με την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης, σημειώνει και ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, σημειώνοντας πως η επαναλειτουργία του μπορεί να συμβάλει  οικονομική ευρωστία του νομού.

Επιπλέον, όπως μαθαίνουμε επιστολές στήριξης υπέρ της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Σπάρτης έχουν αποστείλει και ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο Σύλλογος Εστίασης Σπάρτης και άλλοι φορείς.   

Το ιδιαίτερα κομβικό θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης που θα ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη 30/11 στις 19.00. Μπορείτε να παρακολουθήσετε live την συνεδρίαση ΕΔΩ

Πηγή: lakonikos.gr