Αιφνιδιαστική επίσκεψη της Εριέττας Κούρκουλου στη Σπάρτη

Στη Σπάρτη κάτω από άκρα μυστικότητα βρέθηκε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου. 

Η γνωστή ακτιβίστρια με απλό ντύσιμο και χαλαρή διάθεση, πέρασε απαρατήρητη από τους θαμώνες κεντρικής καφετέριας της πλατείας και μόνο η διακριτική παρουσία των συνοδών ασφαλείας και των πολυτελών αυτοκινήτων τράβηξε το βλέμμα των περαστικών.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η Εριέττα μαζί με την ομάδα της από το Save a Greek Stray ήρθε αιφνιδιαστικά για να πληροφορηθεί και να εκτιμήσει η ίδια την πραγματική  κατάσταση των καταφυγίων αδέσποτων ζώων και της γενικότερης διαχείρισή τους. 

Σε συνάντησή της με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τριτάκη ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες και το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.
Ο ίδιος ο αντιδημαρχος  σε επικοινωνία του «ΛΤ» μαζί του, προτίμησε να μην αναφερθεί ειδικότερα στο περιεχόμενο της συνάντησης, σεβόμενος όπως είπε, την διακριτικότητα που επιθυμεί και η ομάδα της κας Κούρκουλου – Λάτση.

Εντούτοις, παραδέχτηκε πως ήταν η πρώτη συνάντηση μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου και ήταν απολύτως  ενημερωτική. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πάγια αρχή της Δημοτικής Αρχής είναι, ότι όποιος θέλει να προσφέρει στην καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων είναι ευπρόσδεκτος στη Σπάρτη, μιας και η ευζωία τους δεν αφορά μόνο συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων αλλά όλους τους εμπλεκόμενους.

Εξάλλου, σύμφωνα με διαρροές από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η συνάντηση σχετίστηκε με την διάθεση συγκεκριμένου ποσού για δράσεις στο Δήμο Σπάρτης, το οποίο συγκεντρώθηκε με την μέθοδο του crowdfunding. Τα χρήματα όπως μαθαίνουμε θα διαχειριστεί η ομάδα εθελοντών που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δυο καταφύγια του Δήμου Σπάρτης.

Πηγή: lakonikos.gr