H εμφάνιση του Κλάιβ Τζόουνς στην εκπομπή «This Morning» του ITV, πριν λίγες μέρες, ξένισε. Για κάποιους, ήταν ο υπερβολικός τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να προβάλει μια χαριτωμένη και γεμάτη υγεία εικόνα του εαυτού του -χαμογελώντας και κουνώντας τα χέρια προς την κάμερα σαν να ήταν παρουσιαστής παιδικής εκπομπής– ενώ ταυτόχρονα καυχιόταν ότι είναι ο πιο παραγωγικός, αν και ανεπίσημος, δότης σπέρματος της Βρετανίας.

Ισχυρίστηκε ότι απέκτησε 140 παιδιά με αυτόν τον τρόπο την τελευταία δεκαετία και, τώρα 67 ετών και παππούς, καυχήθηκε πως είναι ακόμη …ακμαίος. Το να φέρνει ευτυχία σε άλλους, λιγότερο τυχερούς, είπε στους οικοδεσπότες της εκπομπής, ότι ήταν το μοναδικό του κίνητρο.

Σύμφωνα όμως με την The Mail on Sunday και την απόδοση στα ελληνικά από το Protothema στη ζωή του υπάρχει ένα μυστικό, που δεν μοιράστηκε με τους τηλεθεατές, που απολάμβαναν με το πρωινό τους την «τέλεια εικόνα» του.

Ο «περήφανος φασίστας » και η ενίσχυση της Άριας Φυλής

Ο Τζόουνς αυτοπροσδιορίζεται ως «περήφανος φασίστας» και είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της «Νέας Βρετανικής Ένωσης» (NBU), η οποία έχει προωθήσει τον «απόλυτο Αριανισμό» και εξυμνεί τον Όσβαλντ Μόσλι, τον ηγέτη της Βρετανικής Ένωσης Φασιστών της δεκαετίας του 1930, ο οποίος φυλακίστηκε επειδή ήταν υποστηρικτής των Ναζί.

Ο Τζόουνς δήλωσε στην Mail on Sunday: «Είμαι περήφανος φασίστας και περήφανος εθνικιστής, αν και κάποιοι πιθανώς θα το ερμήνευαν με λάθος τρόπο. Δεν με ενδιαφέρει η λευκή υπεροχή ή ο ρατσισμός. Πιστεύω στη δημοκρατία, είμαι αντικαπιταλιστής και δηλώνω ανοιχτά ότι ανησυχώ μήπως ξεπεραστεί η αγγλική φυλή».

Λέει ότι έδωσε σπέρμα σε πέντε μαύρες γυναίκες που οδήγησαν σε δύο επιτυχημένες εγκυμοσύνες. «Θα έλεγα ότι το 89 τοις εκατό των ζευγαριών που βοηθάω είναι λεσβίες», είπε. «Μια από τις μαύρες γυναίκες με ρώτησε αν ήμουν ευτυχής να της το δώσω ως λευκός και, φυσικά, είπα ότι ήμουν περισσότερο από ευχαριστημένος. Τα μέλη της ομάδας NBU ξέρουν τι κάνω και κάποιος με ρώτησε αν το έκανα για να συνεισφέρω στην αύξηση του λευκού αγγλικού πληθυσμού. Αυτό δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό.» Για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τζόουνς είπε: «Δεν πρόκειται να πω περισσότερα για αυτό γιατί δεν θέλω να βρεθώ στη φυλακή… αν σας έλεγα ακριβώς τι συνέβη εκείνη την περίοδο θα με κατηγορούσαν για εγκλήματα μίσους».

Μια πολύ συνηθισμένη ανησυχία-«απειλή» διατρέχει τις αναρτήσεις του Τζόουνς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: ο φόβος ότι η Βρετανία κατακλύζεται από Ασιάτες και μουσουλμάνους και ότι για να ανακτηθούν «μεγάλες εκτάσεις γης» που καταλαμβάνονται από ξένους απαιτείται βία. Γράφει σε μια ανάρτηση: «Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα (είμαι συνταξιούχος καθηγητής μαθηματικών και φυσικής) ότι οι Ασιάτες θα μας ξεπεράσουν κατά με 25-40% μετά από δύο γενιές». Σε άλλο σημείο λέει: «Σύντομα θα είναι πολύ αργά για να κάνουμε ο,τιδήποτε. Θα υπερέχουν αριθμητικά από μας». Σε ένα άλλο ρωτά: «Χρειάζεται δράση, αλλά υπάρχουν αρκετοί γενναίοι;»

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο, ο Τζόουνς , από το Ντάρμπι, μιλά ανοιχτά για στρατολόγηση μελών και λέει ότι «έγινε φασίστας» πριν από πολλά χρόνια. Είναι ο «εθνικός αξιωματικός» της NBU. Στο βίντεο αρνείται ότι είναι ρατσιστής, αλλά λέει: «Υπάρχουν τρεις φυλές σε αυτόν τον πλανήτη: υπάρχουν Ασιάτες, Νεγροειδείς και οι Καυκάσιοι – λευκοί άνθρωποι. Οι Άγγλοι δεν αποτελούνται από Ασιάτες ή άλλη φυλή».

Πριν από το NBU, ο Τζόουνς, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Καρλ ΄Αντερσον, ήταν μέλος του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP), κάτι που του κόστισε τη δουλειά του ως καθηγητή. Ο Άντονι Φλέτσερ, ο οποίος τον γνώριζε από μια διαδικτυακή ομάδα συνομιλίας για δωρητές σπέρματος, που ονομάζεται Sperm Squad, είπε ότι προειδοποίησε τις γυναίκες στο Facebook για τον Τζόουνς όταν έμαθε το μυστικό του νωρίτερα φέτος. «Αυτό που αρχικά με προβλημάτισε γι’ αυτόν ήταν ότι αναφερόταν στους Πακιστανούς ως «μ@νόπανα»», είπε. Και συμπλήρωσε: «Τα νεοφασιστικά κόμματα ενθαρρύνουν γενικά τα μέλη τους να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά για να αυξήσουν το ποσοστό των λευκών γεννήσεων, και ο Κλάιβ φαίνεται να εφαρμόζει αυτή τη συμβουλή κυριολεκτικά».

Η αποκάλυψη της φασιστικής «ταυτότητας» και οι αντιδράσεις

Θα μπορούσε ο πραγματικός λόγος για τη δωρεά του σπέρματός του σε τόσες πολλές γυναίκες να είναι ο στρεβλός τρόπος του να ενισχύσει τον λευκό πληθυσμό και την προώθηση της «Αρίας φυλής»;

Ο Τζόουνς, ο οποίος έχει φωτογραφηθεί φορώντας μαύρη στολή με περιβραχιόνιο που φέρει το φασιστικό σύμβολο (κεραυνός μέσα σε κύκλο) επιμένει πως δεν είναι αυτός ο λόγος, αλλά αυτή είναι μια εύλογη ερώτηση που τίθεται από μερικές από τις γυναίκες που γέννησαν απογόνους του και σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν τις πεποιθήσεις του.

Μία από αυτές – μικτής φυλής και ημι-εβραία – ήταν «εντελώς συγκλονισμένη» από την αποκάλυψη, όπως και ο Εβραίος παππούς της. «Κάποιοι από τους συγγενείς μου σκοτώθηκαν από τους Ναζί», είπε η 30χρονη Πατρίς Μπερκ, ο γιος της οποίας, που συνελήφθη με το σπέρμα του Τζόουνς, γεννήθηκε πριν από δέκα μήνες. Άλλες γυναίκες αντέδρασαν στην αποκάλυψη των φασιστικών του πολιτικών απόψεων με αγανάκτηση, με μία να συνοψίζει τη διάθεση πολλών από τις μητέρες λέγοντας: «Ο κόσμος αξίζει να μάθει τις άθλιες αντιλήψεις του για να μην εξαπατηθούν κι άλλες από αυτόν τον άντρα».

Βέβαια ο Τζόουνς αρνείται κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό, επιμένοντας ότι τέτοια ιδέα δεν μπήκε ποτέ στο μυαλό του. Είπε ότι θέλει απλώς να βοηθήσει τις γυναίκες και δεν πιστεύει ο ίδιος στον «απόλυτο Αριανισμό».

Αμέσως μετά τη δημοσίευση μιας διαδικτυακής προειδοποίησης για τον Τζόουνς, ο Φλέτσερ έλαβε ένα μήνυμα από μια γυναίκα που γέννησε έναν γιο από τον Τζόουνς, μέσω τεχνητής γονιμοποίησης. «Είμαι τόσο αναστατωμένη με αυτό που αποκαλύφθηκε πρόσφατα», γράφει. «Δεν έχω μιλήσει με τον Κλάιβ εδώ και καιρό και δεν συμμετέχω πλέον στην ομάδα των μητέρων του» [Facebook], επομένως δεν είμαι σίγουρη αν οι άλλες μητέρες γνωρίζουν το μέγεθος τού τι πραγματικά σημαίνει αυτό για τα παιδιά μας (εκτός φυσικά εάν έχουν το ίδιες απόψεις) αλλά νιώθω τόσο ντροπή, σαν να μην έκανα αρκετή έρευνα πριν καταλήξω στον Τζόουνς για τη δωρεά .Σε ευχαριστώ που έκανες αυτό που κάνεις, δεν θα το ήξερα ποτέ διαφορετικά. Σε παρακαλώ, συνέχισε, για να προστατέψεις αυτές τις γυναίκες ».

Η ομάδα στο Facebook στην οποία αναφέρεται δημιουργήθηκε από μία γυναίκα, λήπτρια του σπέρματός του. Ο πατέρας πολλών παιδιών σε μια περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο αιμομικτικών σχέσεων μεταξύ τους και, όπως εξήγησε η Μπερκ, «η ιδέα είναι να διατηρήσουμε επαφή για να σταματήσουμε να συμβαίνει αυτό».

Αν και ευγνωμονούσε πάντα τον άντρα που της χάρισε «μια ζωή που θα αγαπώ πάντα», η Μπερκ, σήμερα αισθάνεται «εντελώς σοκαρισμένη». Εξήγησε ότι η καταγωγή του γιου της είναι κάτι που «θα πρέπει να πει σ΄αυτόν όταν μεγαλώσει αρκετά για να καταλάβει», προσθέτοντας: «Δεν θα έλεγα ποτέ ψέματα στα παιδιά μου και θα εξηγούσα ότι δεν έχει καμία διαφορά. Σκεφτόμουν ότι ίσως στο μέλλον θα ήθελα ο γιός μου να είχε έναν αδερφό ή μια αδερφή και ο Κλάιβ να ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι έτσι τώρα. Θα περίμενα να έλεγε σε γυναίκες σαν εμένα κάτι τόσο σοβαρό, πολλώ δε μάλλον που ο ίδιος ήταν περήφανος όταν μιλούσε στο διαδίκτυο για το ότι ήταν σε αυτήν την ομάδα. Με αναστατώνει ακόμη και να σκέφτομαι γιατί κάποιος θα ήθελε να είναι μέλος μιας επίσημης ρατσιστικής ομάδας ».

Η Μπερκ παραδέχεται ότι ποτέ δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί κάποιος θα δώριζε δωρεάν σπέρμα σε μια άγνωστη, αλλά λέει ότι η επιθυμία της να γίνει μητέρα ήταν το μόνο που την ενδιέφερε εκείνη την εποχή. ΄Όπως η ίδια λέει μόνον τώρα αναρωτιέται αν ένα από τα κίνητρά του είναι η αύξηση του λευκού πληθυσμού, ακόμη και με γυναίκες μεικτής φυλής. Η Μπερκ ήταν σε σχέση με μια πρώην φίλη της όταν άρχισαν να ψάχνουν στο διαδίκτυο για δότες σπέρματος. Και εξηγεί: «Δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να πάμε σε μια κλινική γονιμότητας και όταν αρχίσαμε να ψάχνουμε, εκπλαγήκαμε όταν είδαμε πως υπήρχαν κάποιοι άνδρες που πρόσφεραν δωρεάν σπέρμα. Η πρώην κοπέλα μου είχε δωρεές σπέρματος από άλλους δύο άνδρες, αλλά δεν έμεινε έγκυος μετά από οκτώ μήνες προσπάθειας, οπότε σκεφτήκαμε να ρωτήσουμε τον Κλάιβ. Φυσικά του κάναμε ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία του, την υγεία του και γιατί το έκανε αυτό. Θέλαμε να μάθουμε όσα μπορούσαμε γι΄αυτόν και ήταν πολύ ειλικρινής από την αρχή. Ακουγόταν ευχάριστος, και όταν τον συνάντησα όταν έφερε το δείγμα του στο σπίτι μας ήταν ευδιάθετος και χαλαρός». Αυτή τη φορά η Μπερκ , όχι η κοπέλα της, αποφάσισε να προσπαθήσει να συλλάβει και διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος αφού έλαβε μόνο ένα δείγμα σπέρματος από τον Τζόουνς. Το ζευγάρι χώρισε αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού. «Τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που νιώθω για τον γιό μου γιατί τον αγαπώ τόσο πολύ και χωρίς τον Κλάιβ δεν θα ήταν εδώ», λέει.

Κατ’ οίκον παράδοση σπέρματος με δότες από το Facebook λόγω κόστους

«Πώς λειτουργεί, λοιπόν το σύστημα αυτό;» ήρθε η ερώτηση από τον καναπέ της εκπομπής του πρωινάδικου της ΙΤV.

Ο Τζόουνς εξήγησε ότι πηγαίνει στο σπίτι της παραλήπτριας του σπέρματος με το φορτηγό του, βάζει τη σύριγγα που περιέχει το δείγμα του «κάτω από τη μασχάλη μου για να το κρατήσω ζεστό», μετά το παραδίδει, κάνει ψιλοκουβεντούλα «για τον καιρό» και φεύγει με ένα χαρούμενο χαιρετισμό ζητώντας να τον ενημερώσουν σε μερικές εβδομάδες «αν πέτυχε».

Οι Βρετανίδες βασίζονται εδώ και καιρό στις εισαγωγές σπέρματος από την Αμερική (όπου μπορούν να πληρωθούν οι δότες) και τη Δανία. Οι δύο χώρες διαθέτουν μεγάλες, αξιόπιστες κλινικές, οι οποίες –σε αντίθεση με ορισμένες Βρετανικές– προσφέρουν μια ευρεία επιλογή πιθανών πατέρων. Το Ηνωμένο Βασίλειο εισάγει τουλάχιστον 7.000 δείγματα σπέρματος ετησίως, με ένα μόνο φιαλίδιο να κοστίζει κατά μέσο όρο 800 λίρες. Για την αποφυγή αποτυχίας, καθώς δεν πετυχαίνει κάθε προσπάθεια, συνιστάται η εισαγωγή δύο φιαλιδίων, τα οποία διατίθενται σε δοχεία ψύξης με υγρό άζωτο. Με πρόσθετο κόστος, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς, μια μεμονωμένη συναλλαγή μπορεί να κοστίζει από 1.500 έως 2.000 λίρες , ενώ ένας γύρος εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια κλινική μπορεί να κοστίσει επιπλέον 3.000 λίρες. Όπως πολλοί αποκαλούμενοι «σούπερ δωρητές», ο Τζόουνς δραστηριοποιείται στο Facebook εκτός των κανονισμών και νόμων περί δωρεάς σπέρματος της Μεγάλης Βρετανία και δεν ζητά πληρωμή- καμιά φορά μόνον τα έξοδα μετακίνησης, αν γίνεται.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες γυναίκες όπως η κα Μπερκ, ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις, είτε πρόκειται για έναν καλό φίλο είτε για μια καλή επιλογή από το Διαδίκτυο. Πόσο όμως σίγουρες μπορούν να είναι για το ποιόν του δωρητή; ΄Όπως εν προκειμένω, ξέρουν ότι μπορεί να κουβαλούν το παιδί ενός βαμμένου φασίστα; Είναι μια ερώτηση που λέει τα πάντα για τον άγριο κόσμο της σπερματέγχυσης στο σπίτι, όπου οι απελπισμένες, για την απόκτηση ενός παιδιού, γυναίκες δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για τους άνδρες με τους οποίους δημιουργούν μια νέα ανθρώπινη ζωή.

Πηγή