Σε Βλαχοχώρι-Μυργιάλι-Ταϋγέτη πεζοπορεί ο ΕΟΣ Σπάρτης

Εξόρμηση στον Ταΰγετο οργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο ΕΟΣ Σπάρτης, ακολουθώντας την κυκλική διαδρομή Βλαχοχώρι-Μυργιάλι-Σέλα-Ταϋγέτη-Βλαχοχώρι.

Η διαδρομή αποτελεί ένα παλαιό μονοπάτι που διάνοιξε ο ΕΟΣ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ταϋγέτης για διάνοιξη μονοπατιών του κεντρικού Ταϋγέτου. Ξεχωριστό σημείο ενδιαφέροντος συνιστά ο σπηλαιώδης ναός στο Μυργιάλι.

Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε περίπου 6, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Β΄ (μέτρια). Η υψομετρική διαφορά είναι της τάξης των 1.200 μ., όσο δηλαδή και το μέγιστο υψόμετρο.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή είναι η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30΄ το πρωί της Κυριακής με ΙΧ αυτοκίνητα από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν το αργότερο ως απόψε Σάββατο (3/12), με τους συντονιστές της ανάβασης, Νίκο Τσαρκαλή (6945103432) και Παναγιώτη Παππά (6945832701).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Πηγή: lakonikos.gr