Με συγκλονιστικές λεπτομέρειες και ένταση περιέγραψε η δημοτική υπάλληλος που δέχθηκε επίθεση από πολίτη με αλυσοπρίονο τις εφιαλτικές αστιγμές που έζησε στον Βόλο.

«Ήμουν σκυμμένη, όταν άκουσα τους συναδέλφους μου να φωνάζουν: Πρόσεξε, πρόσεξε, πίσω σου. Τι είναι πίσω μου σκέπτομαι; Παναγία μου, τι λένε; Με το που σηκώνομαι, καθώς γυρνάω προς το μέρος τους βλέπω τον άνδρα αυτόν, να έρχεται κατά πάνω μου κρατώντας το χορτοκοπτικό, ενώ εγώ κρατούσα το αλυσοπρίονο στα χέρια μου. Τι κάνεις; Τόλμησα να ρωτήσω. Τότε, εκείνος πέταξε το χορτοκοπτικό και με έπιασε από τα χέρια. Άρχισε να στρέφει το αλυσοπρίονο προς τα πάνω μου. Πώς με φώτισε ο Θεός εκείνη την ώρα, έκλεισα τον διακόπτη».

Τρόμος για δημοτική υπάλληλο

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην εργαζόμενη του Τομέα Πρασίνου του Δήμου Βόλου, που βίωσε τον τρόμο της απειλής, χωρίς να γνωρίζει το πώς και το γιατί, χωρίς να έχει προηγούμενα ή λογομαχία ή συνομιλία με τον δράστη.

Η 50χρονη μητέρα δυο παιδιών, κυριολεκτικά δεν τραυματίστηκε ή δεν έγινε κάποιο δραματικό ατύχημα, εξαιτίας της ψύχραιμης στάσης της και της ορθής εκτίμησή της για το πώς συμπεριφέρθηκε στον 40χρονο περίπου δράστη που ήταν εκτός εαυτού, που ενώ μιλούσε τα λόγια του ήταν ακατάληπτα. “Προσπάθησα, να καταλάβω τι είχε γίνει και από τι είχε ενοχληθεί. Πίστεψα ότι ενοχλήθηκε μάλλον από τον θόρυβο που έκανε το χλοοποκτικό και το αλυσοπρίονο και για να κερδίσω χρόνο του απευθύνθηκα λέγοντας: “Δεν θες να κόψουμε τα χόρτα; Δεν θα τα κόψουμε”

Η παθούσα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συναδέλφων της και της γειτονιάς που άκουσε τις φωνές, άρχισε να τρέχει, όπου περίοικος άνοιξε την αυλόπορτα της μονοκατοικίας της, μπήκε η έντρομη εργαζόμενη και οι δυο γυναίκες κλειδαμπαρώθηκαν στην αυλή και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ ο δράστης εν τέλει πέταξε το αλυσοπρίονο κάτω, εξακολουθούσε να βρίσκεται στην περιοχή του συμβάντος, να παραμιλάει και να βρίζει, να πετάει με μανία και να σπάει τα μηχανήματα κηπουρικής.

Η  μαρτυρία της παθούσας, όπως αυτή καταγράφηκε τηλεφωνικά με την συναίνεσή της

[…Του λέω αυτή είναι η δουλειά μου και πάει να  πετάξει πάνω μου το χορτοκοπτικό. Παραμερίζω και πέφτει κάτω. Και εκείνη την ώρα όπως ήμουν όρθια και έβλεπα τι έκανε, τα έχασα, είχα το αλυσοπρίονο στο χέρι και έρχεται επάνω μου για να μου πάρει. Σχεδόν πιαστήκαμε στα χέρια. Και στην προσπάθειά μου να τον αποτρέψω από το αλυσοπρίονο, το έκλεισα. Με φώτισε η παναγία και το έκλεισα. Αλλιώς θα με είχε κόψει. Και όπως το αφήνω τι στιγμή που το έκλεισα, το παίρνει πάει να το πετάξει πάνω μου, παραμερίζω, πέφτει κάτω, παίρνει τη μηχανή με μια μανία, ήθελε να μου κάνει κακό. Να μην ξέρει τι να πρώτο κάνει για να το πετάξει επάνω μου. Έπαιρνε το χορτοκοπτικό που ήταν κάτω πάει να μου το πετάξει, το έκανε κομμάτια, έπαιρνε το αλυσοπρίονο και του λέω σε παρακαλώ για να κερδίσω λίγο χρόνο, να κάνω λίγο όπισθεν. Σε παρακαλώ του λέω εντάξει δεν θέλεις, σου αρέσουν τα χόρτα, τον έβλεπα ότι ήταν άνθρωπος θολωμένος, αδίστακτος, δεν υπάκουγε πουθενά και σε τίποτα, ήταν αλλού. Του λέω σε παρακαλώ ξέρω σου αρέσουν τα χόρτα δεν θέλεις, δεν καταλάβαινε, έβριζε και πάω να φύγω, πετάει πάλι το αλυσοπρίονο κάτω.  Μια κυρία που ήταν εκεί μου λέει έλα σε παρακαλώ πολύ πήγαινε μέσα στο σπίτι μου. Και πάνω στην προσπάθεια, αυτός έτρεχε από πίσω μου για να πάρει τη μεσινέζα και πρόλαβα και κρύφτηκα μέσα στο σπίτι και μετά επειδή χάθηκα εκεί ανεβοκατέβαινε και μου λέει η άλλη η συνάδελφος εκεί που με φώναξε μου λέει πήρε τη βενζίνη, το μπουκάλι που χρησιμοποιούσαμε και έπινε.  Και κάπου μετά πήγε χώθηκε εκεί στο πάρκο που ήρθαν και τον είδαν η ομάδα ΔΙΑΣ 2 μοτοσικλετιστές και τον είδαν που ήταν ξαπλωμένος εκεί. Αυτός είναι γνωστός. Πέφτει στη μέση του δρόμου. Περνάνε τα αυτοκίνητα από δίπλα του.  Ακούγονται πολλά για αυτόν. Σαν φυσιογνωμία είναι γνωστή γιατί εμείς περνάμε από αυτή την περιοχή και τον βλέπουμε που κυκλοφορεί στο δρόμο. Πραγματικά είναι επικίνδυνος. Τι να κάνουμε εμείς. Τον βάζουν μέσα στην ψυχιατρική, τον βγάζει η ψυχιατρική έξω. Δεν μπορεί να είναι ελεύθερος, με την ευλογία και της δικαιοσύνης. Εμείς τι πρέπει να νοιώθουμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να νοιώθουμε φόβο που πάμε να κάνουμε το καθήκον μας ή όταν περπατάμε σε ένα πάρκο σαν πολίτες, να φοβόμαστε την επίθεση από κάποιον και να είμαστε εκτεθειμένοι σε παραβατικές συμπεριφορές ανθρώπων, που εν τέλει μπορεί να στοιχίσουν και την ζωή μας; Οι άνθρωποι αυτοί  έχουν κάνει συνήθειο το δρομολόγιο Δικαιοσύνη- Φυλακή- Ψυχιατρική Κλινική, ελεύθεροι. Τι μένει να κάνει ο πολίτης; Γιατί σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ. Απλά έτυχε  εκείνη την ώρα να δουλεύω. Και απ’ότι είπαν και εκεί οι γείτονες, ηλικιωμένοι άνθρωποι, έπαθαν σοκ βλέποντας τι πέρασα εγώ και σκεπτόμενοι ότι θα μπορούσε να συμβεί και στους ίδιους και τα εγγόνια τους.

Χθες πήγε να γίνει το αυτόφωρο, είπε ότι έχει δικηγόρο. Ζήτησε και του δώσανε την νόμιμη προθεσμία για να απολογηθεί. Ο κ. Εισαγγελέας που είπε να βρίσκομαι στις 12.30 στα δικαστήρια αύριο Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Εκεί μάλλον θα γίνει η δίκη…]

 

Η ΕΡΤ βρέθηκε στον τόπο του περιστατικού και συνομίλησε με τη δημοτική υπάλληλο που άνοιξε την πόρτα της για να προστατευτεί η εργαζόμενη που απειλούνταν με το αλυσοπρίονο.

Η περίοικος, μας είπε ότι ο άνδρας(δράστης) τριγυρίζει στη γειτονιά και ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες της ζητούσε να του δώσει νερό για να ξεδιψάσει ενώ από το γιό της ζητούσε τσιγάρο. Μας λέει ότι δεν τον φοβόταν και ότι δεν είχε δείξει δείγματα βίαιης συμπεριφοράς. Όμως αυτή τη φορά, όπως είπε η κυρία Χ “ήταν εκτός εαυτού. Ήταν θηρίο. Τώρα φοβάμαι πολύ”, δήλωσε στο μικρόφωνο, αλλά αρνήθηκε να φωτογραφηθεί ή να εμφανιστεί με το πρόσωπό της στην κάμερα.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία ο δράστης κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ήπιε την βενζίνη που περιείχαν τα κηπευτικά εργαλεία (αλυσοπρίονο, χλοοκοπτικό) και μετά έτρεχε “σαν παλαβός”. Στο μεταξύ έφτασαν και οι άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και παραμένει προφυλακισμένος μέχρι αύριο που θα οδηγηθεί σε Εισαγγελέα και Ανακριτή για την απολογία του.

Η απίστευτη αυτή περιπέτεια της εργαζόμενης έγινε γνωστή μετά από καταγγελία της συνδικαλιστικής ομάδας ΔΑΣ- ΟΤΑ , η οποία ζητάει να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στους ευαίσθητους τομείς εργασίας όπως αυτός του Πρασίνου ή της Καθαριότητας. Δυο συνάδελφοι της παθούσας και εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ- ΟΤΑ Μαγνησίας,  Λίλυ Βλαχοπούλου και  Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ζήτησαν άμεση λήψη μέτρων προστασίας, τονίζοντας ότι οι πολίτες τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα επιθετικοί και πολλές φορές βρίζουν και προπηλακίζουν τους εργαζόμενους στον τομέα της Καθαριότητας και του Πρασίνου, γεγονός που πρέπει οπωσδήποτε να ενεργοποιήσει και να προβληματίσει τη δημοτική αρχή. Αναφορικά με το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στη συνάδελφό τους, εκτίμησαν ότι “από καθαρή τύχη δεν είχαμε ατύχημα. Είδε τον χάρο με τα μάτια της. Η ετοιμότητά της και η ψυχραιμία της, την έσωσαν”

Πηγή: ΕΡΤ

Επίθεση με αλυσοπρίονο σε δημοτική υπάλληλο στον Βόλο: Σοκ από την περιγραφή Το διαβάσαμε ΕΔΩ