Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 19:14

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 15-10 (Πρώτο δεκάλεπτο)

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κοντράρονται αυτήν την ώρα (ΕΡΤ3) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την 8η αγωνιστική της Basket League.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είχαν αναμετρηθεί  στον τελικό του Σούπερ Καπ, όπου η ομάδα του Πειραιά έφτασε άνετα στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς, επικρατώντας του «τριφυλλιού» με 67-52, στη Ρόδο.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα μετρά οκτώ διαδοχικές νίκες επί των «πρασίνων» σε Ελλάδα και Ευρώπη και αναζητά την 9η, καθώς πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο είχε νικήσει και μέσα στο ΟΑΚΑ για την Basket League, πανηγύρισε δύο νίκες εντός και εκτός στην Euroleague, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, για να κατακτήσει και το Super Cup στις 2 Οκτωβρίου 2022.

Η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» κατάφεραν να νικήσουν τον Ολυμπιακό ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2021, στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική της Basket League. Περίπου έναν χρόνο μετά, με προπονητή πλέον τον Ντέγιαν Ράντονιτς, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει έχοντας στόχο να βάλει τέλος στο νικηφόρ σερί της ομάδας του Πειραιά.

O Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα χωρίς ήττα στις πρώτες επτά αγωνιστικές της Basket League. Ο Παναθηναϊκός που έχει έναν αγώνα λιγότερο, μετρά ρεκόρ 5-1, καθώς είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

 Οι Βασίλης Πιτσίλκας, Τάσος Κάρδαρης και Γιώργος Θεωνάς είναι η τριπλέτα που διευθύνει το ντέρμπι.

Τα δεκάλεπτα:


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 19:33