Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Εθελοντική αιμοδοσία- Και φέτος τα Χριστούγεννα επιλέγουμε να κάνουμε το καλύτερο δώρο στους συνανθρώπους μας, το δώρο της ζωής. Η Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που παραδοσιακά γίνεται κάθε Δεκέμβρη, προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, από τις 8.00 έως τις 14.30 στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος).

Η αιμοληψία για κάθε εθελοντή αιμοδότη διαρκεί δέκα λεπτά, μπορεί όμως να χαρίσει μια ολόκληρη ζωή σε κάποιον ή κάποια που έχει ανάγκη από αίμα.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΖΩΝΤΑΝΟ…

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι, αρκεί να μην έχουν κάποια πάθηση που να το απαγορεύει, να μην ακολουθούν την τρέχουσα περίοδο φαρμακευτική αγωγή που επηρεάζει ή να έχουν δώσει ξανά αίμα σε διάστημα λιγότερο του τριμήνου. Άλλωστε, οι ειδικοί που θα είναι στο χώρο της αιμοδοσίας θα κατευθύνουν σχετικά τους εθελοντές, για τους οποίους, μετά την αιμοληψία, θα διατίθεται κέρασμα προκειμένου να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

Όπως πάντα, την αιμοδοσία διοργανώνει το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μαζί με τον Σύλλογο Εργαζομένων σε αυτόν. Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί από το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Εθελοντική αιμοδοσία Το διαβάσαμε ΕΔΩ