Διευρυμένη σύσκεψη για τον καθορισμό του νέου ωραρίου τροφοδοσίας των επιχειρήσεων στο κέντρο του δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, με στόχο να αξιολογηθούν τα δεδομένα, σύμφωνα με την πρόταση του δήμου Αθηναίων και να διαμορφωθεί η σχετική εισήγηση προκειμένου να ψηφιστεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μετέφερε την εισήγηση του δημοτικού συμβουλίου, με βάση την οποία ζητά από την Περιφέρεια αλλαγή του ωραρίου τροφοδοσίας από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί, επισημαίνοντας ότι «η πρόταση δε λειτουργεί τιμωρητικά, αλλά εξασφαλίζει, ότι όλοι έχουν δικαιώματα».

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, εξουσιοδότησε τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, για την διαμόρφωση πρότασης σύμφωνα με την οποία, «θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της πόλης και η ομαλή ροή της τροφοδοσίας των καταστημάτων». Όπως επισήμανε, «η πρόταση, πέραν από το ότι θα είναι προϊόν διαβούλευσης, θα μπορεί σε βάθος χρόνου να αξιολογηθεί, και σε περίπτωση που διαπιστωθούν δυσλειτουργίες, αυτές να διορθωθούν».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο  Διευθυντής Τροχαίας Αττικής Σ. Λάσκος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής -Προϊστάμενος του Τμήματος Συντονισμού και Ελέγχου Οδικού Δικτύου Δ. Παπαγεωργίου, ο Ταμίας και Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) Δ. Κωλλέτας, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Κουγιουμτζής, ο  Αστυνομικός Διευθυντής Βοηθός Σπ. Λάσκου, Α. Μαργιέτης και ο  Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας Β. Κορομάνζος.

Περιφέρεια Αττικής: Διευρυμένη σύσκεψη για τον καθορισμό ωραρίου τροφοδοσίας των επιχειρήσεων στο κέντρο του Δήμου Αθηναίων Το διαβάσαμε ΕΔΩ