Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής στον αγροδιατροφικό τομέα και ενισχύουμε την εξωστρέφεια των μοναδικών προϊόντων μας»

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών (μη αλκοολούχων) «Abu Dhabi International Food Exhibition, ADIFE», που πραγματοποιήθηκε από 6-8 Δεκεμβρίου 2022 στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετείχε η Περιφέρεια Αττικής με στόχο την προβολή και την προώθηση του αγροδιατροφικού της τομέα.

Η εν λόγω έκθεση διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά από την εταιρεία Capital events και την Αρχή Γεωργίας και Ασφάλειας Τροφίμων του Άμπου Ντάμπι και είχε την στήριξη και ενεργή παρουσία κυβερνητικών στελεχών του Εμιράτου καθώς και ευρεία τοπική και διεθνή συμμετοχή από μεγάλες εταιρείες που ειδικεύονται στον τομέα των τροφίμων. Πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χώρα με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και με ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα.
Η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκοντας να ενισχύσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών της που ασχολούνται με τον κλάδο των τροφίμων και ιδιαιτέρα την παραγωγή και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, συμμετείχε ενεργά στο Ελληνικό περίπτερο, το οποίο επιμελήθηκε η εταιρία «Great Exhibitions».
Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση ο Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής : «Συνεχίζουμε να συμμετέχουμε δυναμικά σε διεθνείς εκθέσεις υψηλού κύρους, με στόχο να προβάλλουμε σε όλο τον κόσμο τα μοναδικά προϊόντα της Αττικής. Επενδύουμε στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής στον αγροδιατροφικό τομέα και ενισχύουμε την εξωστρέφεια των μοναδικών προϊόντων μας, με στόχο να διευρύνουμε τις εμπορικές μας προοπτικές στην παγκόσμια αγορά».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής φιλοξενήθηκαν επτά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, με επιδότηση της συμμετοχής τους κατά 80%. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο της Περιφέρειας έγινε σημαντικός αριθμός εμπορικών συναντήσεων με τους επισκέπτες της ADIFE.
Την Περιφέρεια Αττικής στην έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, ο κος Δημήτριος Θωμόπουλος, γραμματέας Α’, επικεφαλής του γραφείου ΟΕΥ στο Ντουμπάι, η κα Χρυσάνθη Λεβέντη, γραμματέας Α’ του γραφείου ΟΕΥ στο Ντουμπάι
Θεματικό δείπνο με live cooking show
Στο περιθώριο της έκθεσης η Περιφέρεια Αττικής οργάνωσε ένα επιχειρηματικό δείπνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 06.12.2022 σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ντουμπάι, με τη συμμετοχή του επικεφαλής του γραφείου ΟΕΥ στο Ντουμπάι, γραμματέα Α’, κου Δημήτρη Θωμόπουλου, των επιχειρήσεων της Αττικής που συμμετείχαν στην έκθεση, καθώς και καλεσμένων εκπροσώπων εισαγωγικών εταιρειών-εισαγωγέων/διανομών, επαγγελματιών HORECA, σεφ και διαμορφωτών γνώμης (media, δημοσιογράφων, food bloggers κ.ά.)
Το δείπνο είχε τίτλο: “The Attica sense” και θέμα τη γαστρονομία της Αττικής. Ο σκοπός του επιχειρηματικού δείπνου ήταν η παρουσίαση του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της Αττικής καθώς και των προϊόντων των εκθετών της Περιφέρειας σε στοχευμένους παράγοντες της αγοράς του Ντουμπάι αλλά και η ενδυνάμωση των μεταξύ μας σχέσεων. Γαστρονομικές προτάσεις παραδοσιακής Αττικής κουζίνας επιμελήθηκε και παρουσίασε η Marketeer κα Ζησούλη Μαρία, επίτιμο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ακρόπολις, με την οποία η Περιφέρεια Αττικής έχει συνυπογράψει σύμφωνο συνεργασίας.
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε ζωντανή μαγειρική επίδειξη συνταγών της αραβικής κουζίνας με ελληνικό άρωμα, το δείπνο και η προσφορά δώρων στους καλεσμένους με προϊόντα των εκθετών αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για τις εταιρείες τους.

Επισκέψεις σε μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες, χονδρεμπόρους, super markets

Την Τετάρτη 07.12.2022 πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές-εκπαιδευτικές επισκέψεις σε 4 μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες/χονδρεμπόρους και 1 super market του Ντουμπάι, οι οποίες επιλέγησαν με βάση τις κατηγορίες προϊόντων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στην ADIFE. Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση των εκθετών μας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, τις συνθήκες, τις εμπορικές πολιτικές, την τοποθέτηση προϊόντων και τις ευκαιρίες που ενδεχομένως προκύπτουν στην αγορά των Η.Α.Ε.

Σε κάθε στάση μας, προσφέραμε από ένα δώρο με προϊόντα των επιχειρήσεων της Αττικής που συμμετείχαν στην έκθεση αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για τις εταιρείες τους.

Κατά τη διάρκεια των ημερών της έκθεσης, στο περίπτερο της Περιφέρειας ήταν συνεχής η παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κου Σταύρου Βοϊδονικόλα, και των Υπαλλήλων του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής, της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, της Προϊσταμένης κας Βασιλικής Σταυρουλάκη και της κας Μαρίας Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι παρείχαν ανελλιπώς πληροφόρηση στους επισκέπτες της έκθεσης και υποστήριξη στους επιχειρηματίες-εκθέτες.

Αναλυτικά, στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι επτά εκθέτες-επιχειρήσεις, που συμμετείχαν στην έκθεση, δεδομένου ότι ικανοποιούσαν τα κριτήρια που έθεσε η με αρ. 143/2021 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καθώς και η δραστηριότητά τους.

ΕΚΘΕΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Abu Dhabi International Food Exhibition (6-8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022)
1. KAKIAS/ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2. ELVIART Kaloidas PITTES/ ΠΙΤΤΕΣ
3. THESAURUS /ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΒΟΤΑΝΑ
4. ENTOPIA DELI LLC / ΒΑΛΣΑΜΙΚΑ ΓΛΑΣΑ, ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΤΣΑΤΝΕΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΖΑΧΑΡΗΣ
5. HELIOS Pasta Industry/ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
6. SARISTI The Botany of Harmony/ ΒΟΤΑΝΑ-ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ
7. DEAR GREECE/ ΜΠΙΣΚΟΤΑ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΙΔΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Το διαβάσαμε ΕΔΩ