Η ΚΕΠΑΠ σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση (open call) για το έτος 2022 σε καλλιτέχνες που διαμένουν ή είναι Δημότες του Δήμου.

Η Πρόσκληση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού που συμπεριλαμβάνει την στήριξη των καλλιτεχνών του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2022

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΕΤΑ & ΝΑΤΑΣΑ ΜΟΛΛΙΟΥ (πιάνο)

Αφηγήτρια θα είναι η ηθοποιός Αναστασία Μοναστηρίδου.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20.30 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη σουίτα του Καρυοθραύστη (Nutcracκer Suite) Op.71 του P.Tschaikowsky σε μεταγραφή του Ε. Langer για πιάνο, 4 χέρια ,με τα ακόλουθα μέρη:

1. Miniature Overture

2.Characteristic Dances:

a. March

b. Dance of Sugar-Plum Fairy

c.Russian Dance (Trepak)

d.Arabian Dance

e. Chinese Dance

f. Dance of Reed-Flutes

3. Waltz of Flowers

 

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΟΛΛΙΟΥ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών και συνέχισε τις σπουδές της στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, αφού εισήχθη έπειτα από επιτυχείς εξετάσεις, με την κυρία Αλέκα Κανατσούλη και αργότερα με την κυρία Έλλη Ζαχαροπούλου.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2022 (τάξη καθηγήτριας Έλλης Ζαχαροπούλου) όπου πήρε το δίπλωμά της με βαθμό άριστα παμψηφεί. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου όπως επίσης έχει πάρει μέρος και σε πολλές συναυλίες. Συμμετείχε στο project με τίτλο “Art Unite Us All” της συνθέτριας και μουσικού Domina Mriel, του Berklee College of Music. Υπήρξε ενεργό μέλος στον κύκλο σεμιναρίων “Music Diaries Internatial Festival” τον Ιούλιο του 2021 και 2022 κάνοντας μαθήματα με τους Javier Negrin, Laia Martin, Nicola Elias Rigato, Yael Kareth, Ερατώ Αλακιοζίδου.

Παράλληλα, παραδίδει μαθήματα πιάνου. Είναι φοιτήτρια του τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΜΟΛΛΙΟΥ

Η Νατάσα Μόλλιου γεννήθηκε το 1994 στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Από μικρή ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, ενώ σε ηλικία 10 ετών εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Μαθήτευσε κοντά σε σπουδαίους καθηγητές και αποφοίτησε από την τάξη πιάνου της κ.Έλλης Ζαχαροπούλου, λαμβάνοντας Πτυχίο Πιάνου με Άριστα. Φοίτησε επίσης στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές πιάνου, παρακολούθησε θεωρητικά μουσικά μαθήματα, ενώ υπήρξε μέλος πολλών χορωδιών. Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια πιάνου (με τους G. Madge, L. Martin, N. Rigato κ.α.) και μουσικής δωματίου.

Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες της πόλης, στα πλαίσια συναυλιών μουσικής δωματίου που διοργάνωσε το Κρατικό Ωδείο. Από το 2016 διδάσκει πιάνο, ενώ από το 2018 εργάζεται στο ωδείο ‘Χορωδείο’ και στη Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου ως δασκάλα πιάνου, με τους μαθητές της να σημειώνουν διακρίσεις. Αναλαμβάνει παράλληλα τη συνοδεία οργάνων σε ακροάσεις και διαγωνισμούς, ενώ επιμελείται και οργανώνει την εμφάνιση των μαθητών της σε συναυλίες και εξετάσεις. Τον τελευταίο χρόνο παρακολουθεί μαθήματα μονωδίας από την σοπράνο Σ.Τσαλικιάν. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, από το Ωδείο της πόλης Το διαβάσαμε ΕΔΩ