Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε για να γιορτάσει μια ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά του hedge fund «Citadel» ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του, Κεν Γκρίφιν, προσκαλώντας τους συνεργάτες του και τις οικογένειές τους -συνολικά 10.000 άτομα- στην Disneyland στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», ο Γκρίφιν βρίσκεται στην 41η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, με περιουσία που εκτιμάται γύρω στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει και ένα ρετιρέ αξίας 238 εκατ. δολαρίων στη Νέα Υόρκη – μια από τις ακριβότερες κατοικίες στις ΗΠΑ. Και η περιουσία του CEO της Citadel αναμένεται να μεγαλώσει, καθώς η επιχείρηση, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στο Reuters, κατέγραψε κέρδη-ρεκόρ τη φετινή χρονιά, κατά την οποία γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας της.

Κι ο Γκρίφιν γνωρίζει ότι το οφείλει αυτό εν πολλοίς στους συνεργάτες τους, όπως γνωρίζει και πώς να τους ευχαριστήσει.

Προσκάλεσε, λοιπόν, υπαλλήλους και τις οικογένειές του σε ένα ταξίδι στην Disneyland, όπου το αφεντικό και το προσωπικό της εταιρείας γιόρτασαν επί τρεις μέρες τις επαγγελματικές τους επιτυχίες. Σύμφωνα με στοιχεία της επιχείρησης, παρέστησαν πάνω από 10.000 άτομα στο τριήμερο πάρτι, ανάμεσά τους και 2.500 παιδιά.

Ο Κεν Γκρίφιν κανόνισε και εμφάνιση-έκπληξη των Coldplay
Ο Γκρίφιν πλήρωσε τα έξοδα για τις πτήσεις των συνεργατών του από διάφορα παραρτήματα σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Χιούστον, το Παρίσι και η Ζυρίχη, αλλά και τα έξοδα της διαμονής τους σε ξενοδοχεία, τα εισιτήρια εισόδου στην Disneyland και τα τροφεία τους.

Αλλά το «πακέτο» περιλάμβανε και μια ιδιαίτερη έκπληξη: μια συναυλία της βρετανικής ροκ μπάντας Coldplay, της οποίας είναι μεγάλος θαυμαστής ο Γκρίφιν, αποκλειστικά για τους συνεργάτες του, αλλά και εμφάνιση της τραγουδίστριας Carly Rae Jepsen και του DJ Diplo.

«Οικοδομήσαμε την πιο εξαίρετη ομάδα, όχι μόνον στην ιστορία μας, αλλά και στη χρηματοοικονομική ιστορία», επαίνεσε ο Γκρίφιν τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδές του. «Έχουμε ένα απίθανο μέλλον μπροστά μας και χαίρομαι προκαταβολικά για τα κεφάλαια που θα γραφτούν» πρόσθεσε.

H Citadel έχει 4.000 εργαζομένους, κι όσοι εξ αυτών απόλαυσαν το ιδιαίτερο δώρο του αφεντικού τους θα έχουν τώρα σίγουρα περισσότερα κίνητρα να εργαστούν με ζήλο. Για όσους, πάλι, από τους συνεργάτες από τον χώρο της Νοτιοανατολικής Ασίας – Ειρηνικού που δεν μετείχαν στην τριήμερη γιορτή στην Disneyland, ο Γκρίφιν σχεδιάζει κάτι άλλο, εξίσου ιδιαίτερο.





Προηγούμενο άρθροΝίκος Παππάς για τα 880€ «φέσι» της Σλοβάκας: «Από την αρχή βρωμούσε το πράγμα…»



Το διαβάσαμε εδώ