Έναρξη για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

  • Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022: Τα μικρά παιδιά δημιουργούν οικολογικά στολίδια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ ξεκινά και η ανταλλακτική βιβλιοθήκη
  • Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, μας βάζουν σε εορταστική ατμόσφαιρα με τη συναυλία τους
  • Στις 13 και 15 Δεκεμβρίου, στις 18.00 το απόγευμα, ανάβουμε τα δέντρα μας στο Μοσχάτο και στον Ταύρο

Λίγο πριν το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δέντρων στο Μοσχάτο και στον Ταύρο, την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στην πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη (π. Μεταμορφώσεως) στο Μοσχάτο και την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στην πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου (π. Μακεδονίας) στον Ταύρο, το Πνευματικό μας Κέντρο φέρνει ατμόσφαιρα Χριστουγέννων στην πόλη μας!

Έτσι, σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Μοσχάτο (Πίνδου 36), από τις 17.00 μέχρι τις 19.00, «Ο ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ». Οι μικροί συμμετέχοντες καλούνται να καλοπιάσουν τον Άι Βασίλη, διαβάζοντας χριστουγεννιάτικες ιστορίες και στολίζοντας το πιο πρωτότυπο οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το μόνο που χρειάζονται είναι να φέρουν  μαζί τους όσα υλικά ανακύκλωσης θέλουν (μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, ποτήρια μιας χρήσης, καλαμάκια, κλπ) και το θαύμα θα συμβεί…. Λόγω των περιορισμένων θέσεων, οι γονείς καλούνται να προεγγραφούν για τη δράση αυτή, στο τηλ.  2109414314.

Σήμερα ξεκινάει και η Χριστουγεννιάτικη ανταλλακτική βιβλιοθήκη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Μοσχάτο. Από τις 12/12/22 έως και τις 21/12/22, καθημερινά, Δευτέρα και Τετάρτη 11.30 -18.30 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8.30-14.30, οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη προσφέροντας συσκευασμένα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας και αποκτώντας βιβλία της επιλογής τους.

Στις 19.00, την σκυτάλη των εκδηλώσεων παίρνει το Δημοτικό μας Ωδείο με τη μαθητική συναυλία που θα υλοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου, Ελευθερίας και Λυκούργου στο Μοσχάτο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας ξεκινάει σήμερα να μας βάζει στο κλίμα των εορτών με τις δύο εκδηλώσεις του, το χριστουγεννιάτικο οικολογικό εργαστήρι στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και την μαθητική εορταστική συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο.

Δύο ζεστές εκδηλώσεις αλλά και μία δράση, αυτή της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης που στόχο έχει να  συγκεντρώσει τρόφιμα για το κοινωνικό μας παντοπωλείο συνδυάζοντας τη φιλαναγνωσία και την αλληλεγγύη, λίγο πριν το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δέντρων μας στο Μοσχάτο και στον Ταύρο, την Τρίτη και την Πέμπτη αντίστοιχα. Εκδηλώσεις που σηματοδοτούν την έναρξη ενός πλούσιου προγράμματος με δράσεις που απευθύνονται κυρίως στα παιδιά μας. Τα παιδιά που φαίνεται να έχουν την ανάγκη να κερδίσουν πίσω όλη την μαγεία των εορτών που τους στέρησε τα προηγούμενα χρόνια η πανδημία.

Το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα του Δήμου μας. Τις επόμενες μέρες σε έντυπη μορφή θα διανεμηθεί στα σχολεία μας και στους χώρους του Δήμου. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις μας είναι ελεύθερη.

Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε στις εκδηλώσεις που σχεδιάσαμε για εσάς! Σας περιμένουμε όλους στο άναμμα των δέντρων μας, σε δύο όμορφες και εορταστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των χορωδιών μας, αλλά και με όμορφες εκπλήξεις! Καλές γιορτές σε όλους!»

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου



Το διαβάσαμε ΕΔΩ