Ιστορίες άγνωστες στο ευρύ κοινό, από αυτές που εξελίσσονται πίσω από τις κάμερες από τον Ελληνικό μας Κινηματογράφο και τους μεγάλους αστέρες και καλλιτέχνες του, έγιναν γνωστές μέσα από την παρουσίαση του 51ου βιβλίου του Μάκη Δελαπόρτα.

Στο κατάμεστο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, ξετυλίχτηκαν αρκετές σελίδες του βιβλίου «Τα Backstage του Ελληνικού Σινεμά» χαρίζοντας ανάμεικτα συναισθήματα, με πολύ γέλιο αλλά και συγκίνηση και νοσταλγία για τις μεγάλες ελληνικές ταινίες που μέχρι και σήμερα κυριαρχούν τηλεοπτικά.

Στο χαιρετισμό του ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος καλωσόρισε στην πόλη του τον Μάκη Δελαπόρτα, θυμίζοντας στους παριστάμενους ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, γέννημα θρέμμα Αργυρουπολίτη. «Η πόλη που γέννησε το Μάκη Δελαπόρτα τον καλωσορίζει! Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, εδώ μυήθηκε στη μυσταγωγία και την ιερότητα του κινηματογράφου», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι υιοθετεί απόλυτα την ιδέα του Μάκη Δελαπόρτα να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Ελληνικού Κινηματογράφου σε χώρο που έχουμε ήδη προδιαγράψει. Σύντομα περισσότερα…», αποκάλυψε και καταχειροκροτήθηκαν.

Το βιβλίο προλόγισε η ηθοποιός Μιμή Ντενίση, μίλησε η δημοσιογράφος Ζήνα Κουτσελίνη, ενώ οι ηθοποιοί Άννα Φόνσου και Σπύρος Μπιμπίλας διηγήθηκαν ιστορίες από τα backstage του σινεμά.

Αποσπάσματα διάβασαν επίσης η Ελένη Καστάνη και ο Μιχάλης Αεράκης.

«Τις μικρές παρασκηνιακές σκηνές θέλησα να καταγράψω στο συγκεκριμένο βιβλίο και να σας διηγηθώ τις ιστορίες έτσι όπως τις άκουσα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, που τις ψιθύριζαν μεταξύ τους και διασκέδαζαν πολύ μ’ αυτές», τόνισε μεταξύ άλλων ο συγγραφέας του βιβλίο και ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας.

Κι επειδή ο Ελληνικός Κινηματογράφος είναι συνυφασμένος με αξέχαστες μεγάλες ελληνικές μουσικές επιτυχίες επί σκηνής τις αναβίωσαν και τις ερμήνευσαν οι καλλιτέχνες Μπέσσυ Αργυράκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Καρακάση, Κωνσταντίνα, Κώστας Μαρτάκης και Μέμος Μπεγνής.

Στο φιλοθεάμον κοινό μεταξύ άλλων ξεχώρισαν η ηθοποιός Μαρία Ιωαννίδου και ο Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Μια βραδιά αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο και το Μάκη Δελαπόρτα Το διαβάσαμε ΕΔΩ