Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κατάρ, αλλά και σε ό,τι αφορά την Εύα Καϊλή, καθώς ο σύντροφός της ομολόγησε εμπλοκή του στο «Qatar Gate», όπως αναφέρει σήμερα (15.12.2022) η ιταλική Repubblica.

Σύμφωνα με τη Repubblica, ο Φραντσέσκο Γκιόργκι, εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στην υπόθεση του Κατάρ, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, ομολόγησε την εμπλοκή του ενώπιον των βελγικών Αρχών.

 

«Έκανα τα πάντα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν», είπε ο ίδιος μεταξύ άλλων, κατά το δημοσίευμα.

«Αφήστε ελεύθερη την Εύα»
Η Repubblica τονίζει πως ο Γκιόργκι κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον δικαστή, πως παραδέχτηκε ότι έχει κάνει παράνομες πράξεις που σχετίζονται με το Κατάρ, και πως ζήτησε την απελευθέρωση της συντρόφου του.

 

Παράλληλα, ο Γκιόργκι ενέπλεξε και το Μαρόκο, ομολογώντας ότι ο ίδιος λειτουργούσε ως όργανο και αυτής της χώρας σε υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκανε, δε, λόγο για ολόκληρη οργάνωση που λειτουργούσε για λογαριασμό των Κατάρ και Μαρόκου.

«Τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα», σύμφωνα με το τετρασέλιδο κατηγορητήριο των Βέλγων δικαστών, σημειώνει η Repubblica.

Συμπληρώνει ότι ο ίδιος υπερασπίστηκε την Εύα Καϊλή, ότι δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του, και ότι ήταν… λαλίστατος. Η Corriere della Sera, μάλιστα, επισημαίνει ότι ο Γκιόργκι βοήθησε σημαντικά τις βελγικές Αρχές στην προσπάθειά του να ξετυλίξουν περαιτέρω το νήμα της υπόθεσης.

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter



Το διαβάσαμε εδώ