Ο Ολυμπιακός πήρε το πειραιώτικο ντέρμπι με τον Εθνικό επικρατώντας με 11-4 και κατέκτησε το τρίτο LEN Super Cup του πόλο γυναικών στην ιστορία του. Κορυφαίες για την ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς η Βάσω Πλευρίτου με τρία γκολ και η Κρίστμας με δύο.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρίτο LEN Trophy Super Cup στο πόλο γυναικών, επικρατώντας του Εθνικού στο Παπαστράτειο με 11-4 . Αυτή είναι η τρίτη φορά που κατακτούν αυτό το τρόπαιο οι ερυθρόλευκες και το έβδομο συνολικά στην ιστορία του συγκεκριμένου τμήματος του συλλόγου.

Στο πρώτο οκτάλεπτο οι ερυθρόλευκες ήταν ανώτερες και κατάφεραν να ηγηθούν με ωραία σουτ από την περιφέρεια από την Κρίστμας (δύο) και την Ελευθεριάδου (ένα). Ο Εθνικός προηγήθηκε στην πρώτη επίθεση, χάρη στο γκολ της Κανετίδου.

Στη συνέχεια ο Εθνικός προσπάθησε να μπει στη διεκδίκηση του ματς, παίζοντας καλά στο πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου οκταλέπτου. Μείωσε σε 3-2 με την Άλκηστη Μπενέκου, αλλά οι ερυθρόλευκες μπόρεσαν να βρουν λύσεις και να πάνε στο ημίχρονο με προβάδισμα τριών τερμάτων (5-2).

Ο Εθνικός πάλεψε να μπει στη διεκδίκηση του ματς, όμως έχασε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει με παίκτρια παραπάνω. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου με ωραίο σουτ έκανε το 6-2. Λίγο μετά ο Εθνικός μείωσε σε 6-3 με μακρινή λόμπα της Κανετίδου, όμως η Τορνάρου διατήρησε το μαξιλαράκι τεσσάρων τερμάτων για τις ερυθρόλευκες πριν από την εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου (7-3).

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς ο Εθνικός προσπάθησε να πετύχει μια ανατροπή αλλά ανεπιτυχώς. Η Μπενέκου απάντησε, μειώνοντας σε 7-4 με ωραία συνεργασία με την Κανετίδου, όμως οι ερυθρόλευκες ήλεγξαν πλήρως το ματς και επικράτησαν στο τέλος με 11-4.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-1, 2-1, 4-1

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Σάντα, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου 1, Βασιλική Πλευρίτου 3, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Εθνικός (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου, Μπορίσοβα, Λασκαρίδου, Κοντονή, Κατσίμπρη, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Κανετίδου 2, Ιόλη Μπενέκου, Άντριους, Μπεκρή.





Προηγούμενο άρθροΣτη φυλακή οι μαθητές, πήγαν να βιάσoυν 14χρονη: «Μου τα είπε όλα η κόρη μου», λέει η μητέρα της



Το διαβάσαμε εδώ