Διαβάστε την ανάρτηση του δημάρχου Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου. Ιστορικό Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με την Lamda Develpoment
Σήμερα, σε μια συμβολική τελετή, υπογράψαμε το Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με τη Lamda Development, στο χώρο που ανεγείρεται το κτίριο των ΑμεΑ. Βάσει αυτού, με τη ολοκλήρωση του το κτίριο που κτιζεται σε χρόνο ρεκόρ αξίας 15 εξ ευρώ παραδίδεται στο Δήμο και αποτελεί την αρχή μιας σειράς εγκαταστάσεων που θα παραλάβει ο Δήμος το επόμενο διάστημα.
Το Μνημόνιο αυτό, αποτελεί την αρχή από μια σειρά μνημονίων συναντίληψης και ισχυροποιεί τη σχέση αξιοπιστίας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, που χαράσσουν κοινή πορεία με πολλαπλά οφέλη για την τοπική μας κοινωνία.
Είναι γνωστό ότι ως Διοίκηση δώσαμε μια μάχη τα τελευταία 8 χρόνια προκειμένου ο χώρος του πρώην αεροδρομίου που μαράζωνε, να αξιοποιηθεί.
Είναι γνωστό ότι δώσαμε αγώνα να μη γίνει προσφυγικός καταυλισμός και αντικρούσαμε τις Κασσάνδρες που ήθελαν το Δήμο μας έρμαιο και απλό παρατηρητή.
Στηρίξαμε την αξιοποίηση του αεροδρομίου, ως μονόδρομο και πετύχαμε την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.
Όμως, καμία επένδυση και καμία ανάπτυξη δεν είναι αποδεκτή αν δεν συμβαδίζει με τις νόρμες και τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας η οποία ζούσε, ζει και θα συνεχίζει να ζει εδώ. Μεγαλώνοντας, εξελίσσοντας και συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.
Η τοπική μας κοινωνία θέλει μόνο αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής και αυτήν πετυχαίνουμε.
Θέσαμε εξ αρχής τους δικούς μας κανόνες, τις δικές μας επιθυμίες μεριμνώντας τόσο για τους σημερινούς κατοίκους όσο και για τους νέους που θα έρθουν να κατοικήσουν στο Ελληνικό.
Η περιοχή μας, το Ελληνικό, γίνεται ο πρωταγωνιστής των επενδύσεων και έχει ένα διεθνές ενδιαφέρον όπως καταγράφεται από τα ΜΜΕ Διεθνώς και από αυτό δε θα μπορούσε να λείπει το κοινωνικό πρόσημο. Είναι δε, προς τιμήν του επενδυτή ότι ξεκίνησε τα έργα από το κτίριο των ΑμεΑ που θα στεγάσει συνανθρώπους με αναπηρίες (καθώς και τα 4 σωματεία Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – ΣΑμΣΚΠ).
Είναι μια ιστορική και σημαντική στιγμή η υπογραφή του Μνημονίου με τον Επενδυτή για την Αυτοδιοίκηση. Δήμος και Ιδιώτης σε θεσμική θέση δείχνουν το δρόμο για την αυτοδιοίκηση του μέλλοντος που παρουσιάζει το ισχυρό και σοβαρό της πρόσωπο, χτίζοντας σχέσεις αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, με μια σειρά πλεονεκτημάτων στην τοπική κοινωνία.
Με το μνημόνιο ρυθμίζεται αφενός η σχέση μεταξύ του δήμου και του επενδυτή αλλά και μορφοποιούνται οι δεσμεύσεις του επενδυτή προς την τοπική μας κοινωνία.
Πρώτο το κτίριο των ΑμεΑ και έπονται το τμήμα της παραλίας που παραχωρείται στο δήμο μόλις διαμορφωθεί για τις ανάγκες των δημοτών του, το Παγκόσμιο Μέγαρο Ποντιακού Ελληνισμού, το Δημαρχείο και μια σειρά άλλων θεμάτων με πολύ σημαντική τη σύνδεση της επένδυσης με την τοπική αγορά εργασίας.
Σύντομα θα υπάρξουν και λεπτομερείς ανακοινώσεις.

Ιστορικό Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με την Lamda Develpoment Το διαβάσαμε ΕΔΩ