Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, 14:53

Η επόμενη Μέρα της Ανακύκλωσης στην Αττική συζητήθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΔΣΝΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης.

Τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί στους Δήμους της Αττικής στον τομέα της ανακύκλωσης, τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ στη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τους στόχους για την επόμενη περίοδο, αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες στη σχετική ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης και ο ΕΔΣΝΑ, με θέμα «Ανακύκλωση στην Αττική: η επόμενη μέρα. Ένα νέο μοντέλο συνεργασίας και ο ρόλος των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης». 

Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής: Αυξήθηκε η ανακύκλωση στην Αττική τα τελευταία τρία χρόνια

Όπως επισημάνθηκε στην τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, τα τρία χρόνια που προηγήθηκαν και με αφετηρία τον Ιανουάριο του 2020 που κηρύχθηκε από την Περιφέρεια Έτος Ανακύκλωσης , η Αττική έχει κάνει σημαντικά βήματα μπροστά όσον αφορά την ανακύκλωση και την πράσινη διαχείριση των απορριμμάτων της. Ενδεικτικά ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως σε σχέση με το 2019:

  • Έχουμε πετύχει αύξηση 25% της συνολικής ποσότητας των ανακυκλώσιμων υλικών που εκτρέπουμε από την ταφή.
  • Έχουν αυξηθεί κατά 35% οι ποσότητες βιοαποβλήτων που έχουν συλλεγεί
  • Έχουν δοθεί 144 καφέ απορριμματοφόρα και 33.755 καφέ κάδοι σε 58 Δήμους της Αττικής, με στόχο να προχωρήσει η λειτουργία ξεχωριστού ρεύματος συλλογής βιοαποβλήτων, με στόχο οι ποσότητες αυτές να εκτραπούν από την ταφή στο ΧΥΤΑ Φυλής. 
  • Η επίτευξη των παραπάνω στόχων δεν προκαλεί εφησυχασμό, αλλά την αφετηρία μιας συνολικής προσπάθειας ώστε να καταστεί εφικτό να σταματήσει με αφετηρία το 2015, η λειτουργία της Φυλής ως χώρου ταφής απορριμμάτων χωρίς επεξεργασία.

Μ. Γραφάκος, Γ.Γ. Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων: Η Αττική γύρισε σελίδα στην Ανακύκλωση και καλύπτει το χαμένο έδαφος

Τα συγχαρητήρια του στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ για τις «πρωτοποριακές δράσεις» που υλοποιεί στον τομέα της ανακύκλωσης, έδωσε ο Γ. Γραμματέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μ. Γραφάκος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση. «Η Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία 3.5 χρόνια έχει γυρίσει σελίδα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και έχει αφήσει πίσω τους δογματισμούς του παρελθόντος, υιοθετώντας ένα σαφές σχέδιο που θα συμβάλλει στο να αλλάξουν τα ποσοστά ανακύκλωσης σε όλη τη χώρα».

Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία από πλευράς Κυβέρνησης της νέας ρυθμιστικής αρχής για τα απόβλητα, τα ύδατα και τα λύματα, που στόχο θα έχει μεταξύ άλλων και την αποτύπωση του οικονομικού αντίκτυπου των δράσεων ανακύκλωσης στους πολίτες.

B. Κόκκαλης, Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ: με σχέδιο και επιμονή, διαμορφώνουμε ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική

Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Βασίλης Κόκκαλης στον χαιρετισμό του επισήμανε: «Τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε στον ΕΔΣΝΑ για την ανακύκλωση, σε στενή συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής και με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Καθώς και την ανάγκη μιας ευρύτερης συνεργασίας πριν από όλα με τους Δήμους,  αλλά και με το ΥΠΕΝ τον ΕΟΑΝ και με τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης για να πετύχουμε τους δύσκολους στόχους της ανακύκλωσης εντός των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων. Όσα έχουμε κάνει μέχρι σήμερα είναι μόνο η αρχή, αλλά είναι αρκετά για να μπορούμε να πούμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε τη στροφή της Αττικής για να γίνει πρότυπο στη διαχείριση των απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία». 

Παρουσίαση των πρωτοβουλιών του ΕΔΣΝΑ από την κα Σταματοπούλου

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης υπήρξε τοποθέτηση από την κα Ευθυμία Σταματοπούλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ΕΔΣΝΑ, η οποία παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις του ΕΔΣΝΑ τα προηγούμενα τρία χρόνια, όσον αφορά την προώθηση της ανακύκλωσης .

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλογικών συστημάτων ανακύκλωσης. 

Την εκδήλωση συντόνισε ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αττικής και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΔΣΝΑ σε ζητήματα περιβάλλοντος Α. Μαυρόπουλος

Γ. Πατούλης: «Κάνουμε μέσα σε τέσσερα χρόνια, όσα δεν έγιναν στην Αττική τα προηγούμενα είκοσι»

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης  αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, του ΕΟΑΝ αλλά και τους Δημάρχους για τη συνεργασία, τόνισε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας παραμένει πιστή στη δέσμευση της απέναντι στους πολίτες να γίνει η Αττική η πρώτη πράσινη Περιφέρεια της χώρας όσον αφορά τις επιδόσεις της στην ανακύκλωση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: 

«Αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, να καλύψουμε κενά και ελλείψεις δεκαετιών και να κάνουμε μέσα σε τέσσερα χρόνια, όσα δεν έγιναν στην Αττική σε αυτόν τον τομέα τα προηγούμενα είκοσι». 

Στη συνέχεια προσδιόρισε τους 5 βασικούς άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται το σχέδιο της Περιφέρειας:

  1. Δίνεται προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στην υποστήριξη των δήμων 
  2. Προχωρά η  Ανάπτυξη αποκεντρωμένου δικτύου διαχείρισης βιοαποβλήτων, για να ελαφρυνθεί άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής,  εκτρέποντας εκατοντάδες χιλιάδες τόνους αποβλήτων από την ταφή. 
  3. Δημιουργούνται οι απαραίτητες νέες υποδομές, στη λογική της αποκεντρωμένης ανά περιφερειακή ενότητα διαχείρισης, για να δρομολογηθεί με έργα και όχι με λόγια το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
  4. Δίνεται βάρος στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών, χωρίς την οποία καμία προσπάθεια δεν μπορεί να πετύχει. 
  5. Δίνεται βάρος στην καθημερινή αξιολόγηση της προσπάθειας και στη δημόσια λογοδοσία κι έλεγχο όσων εμπλέκονται στο εγχείρημα, αλλά και στη δίκαιη επιβράβευση όσων επιτυγχάνουν τους στόχους.

«Οι επιδόσεις στον τομέα της ανακύκλωσης»

Επικαλούμενος τα προσωρινά στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης, ο κ. Πατούλης ανέφερε σχετικά με τις επιδόσεις στον τομέα της ανακύκλωσης:

  • Έως το Σεπτέμβριο του 2022 έχουμε εκτρέψει από την ταφή 50.000 τόνους βιοαποβλήτων, που αποτελούν το 3,5% του συνόλου των Αστικών Στερεών Αποβλήτων που έχουν παραχθεί. 
  • Σε σχέση με το 2019, έχουν αυξηθεί κατά 35% οι ποσότητες βιοαποβλήτων που έχουν συλλεγεί και είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι οι ποσότητες θα εκτοξευτούν, όταν όλοι οι Δήμοι λειτουργήσουν τη νέα γραμμή.
  • Ως το Σεπτέμβριο του 2022 έχουμε εκτρέψει 130.000 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, που αποτελούν το 9,5 % περίπου της συλλεγόμενης ποσότητας της Αστικών στερεών αποβλήτων.
  • Σε σχέση με το 2019, έχουμε πετύχει αύξηση 25% της συνολικής ποσότητας των ανακυκλώσιμων υλικών που εκτρέπουμε από την ταφή.
  • Με την αξιοποίηση του συνόλου του εξοπλισμού, οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν κατακόρυφα, στέλνοντας το μήνυμα πως μπορούμε να πετύχουμε ακόμη και τους πιο δύσκολους στόχους, αρκεί να είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε.

«Νέος Εξοπλισμός για τα βιοαπόβλητα στους Δήμους της Αττικής»

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στον εξοπλισμό με τον οποίο ενισχύονται οι Δήμοι της Αττικής για τη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, ανακοίνωσε τα εξής:

  • Έχουν δοθεί μέχρι σήμερα 144 καφέ απορριμματοφόρα και 33.755 καφέ κάδοι σε 58 Δήμους της Αττικής. 
  • Το σύνολο των απορριμματοφόρων που θα δοθεί είναι 200 και οι κάδοι 48.372.
  • Ο εξοπλισμός αυτός παραδίδεται χωρίς κόστος για Δήμους και δημότες, αφού η προμήθεια του γίνεται με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων.
  • Από τους 58 Δήμους, 41 υλοποίησαν προγράμματα συλλογής βιοαποβλήτων το τελευταίο 4 μήνες.
  • Έχουν οργανωθεί 58 τεχνικές συναντήσεις με Δήμους κατά το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου του 2022 για την οργάνωση και λειτουργία του συστήματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων.
  • Εκπονούνται οδικοί χάρτες ανά Δήμο.
  • Έχει αποσταλεί προσαρμοσμένο επικοινωνιακό υλικό σε 39 Δήμους που μας έχει ζητηθεί.

Και εξοπλισμός Ανακύκλωσης για τους Δήμους της Αττικής.

Επίσης, με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση περίπου 100 εκ. ευρώ, από το Μάρτιο του 2022 ως σήμερα:

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί σε 25 Δήμους της Αττικής: 

  • 23 Πολυκέντρα Ανακύκλωσης
  • 32 Υπογειοποιημένες Γωνιές Ανακύκλωσης 2 ρευμάτων
  • 62 Συστήματα αποθήκευσης 4 και 5 ρευμάτων 

Ως το τέλος του 2023 θα έχουν εγκατασταθεί  με υπόδειξη των κατάλληλων σημείων από κάθε Δήμο , το σύνολο του εξοπλισμού και θα λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε όλη την Αττική, σε συνδυασμό με τα μέσα που θα διαθέτει κάθε Δήμος συνολικά.

«Επενδύουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών»

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αξία της ανακύκλωσης, μέσα από μία ολοκληρωμένη εκστρατεία. 

«Από το Μάρτιο του 2022 ως σήμερα, αξιοποιώντας τη δύναμη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπων και ηλεκτρονικών, τηλεόρασης και ραδιοφώνου αλλά και τα social media, αναδείξαμε τη σημασία που έχει για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας, ο κάθε πολίτης της Αττικής να δίνει αξία στα σκουπίδια που παράγει» σημείωσε. 

«Ανακύκλωση στα Σχολεία της Αττικής. 

Δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση των μαθητών»

Ένα άλλο σημαντικό βήμα στην εφαρμογή του σχεδίου της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ είναι η υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος εκπαίδευσης μαθητών της Αττικής στην ανακύκλωση. Ειδικότερα:

  • Διοργανώνεται Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης σε 77 δημοτικά σχολεία, 66 Δήμων της Αττικής, στο οποίο θα συμμετάσχουν 20.267 μαθητές. 
  • Στα σχολεία αυτά έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι συλλογής 3 υλικών. Χαρτί, Αλουμίνιο και Πλασικό.
  • Τα υλικά ζυγίζονται ανά σχολείο και υλικό, καταγράφονται και δημοσιοποιούνται σε ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί με τον διακριτικό τίτλο recycleatticaschools.gr.

50 κινητά «πράσινα» σημεία προωθούν την ανακύκλωση στην Αττική.

Παράλληλα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανακύκλωσης, είναι η λειτουργία των 50 κινητών πράσινων σημείων σε όλη την Αττική. Όπως ανέφερε:

  • 50 ειδικά μετασκευασμένα φορτηγά αυτοκίνητα κυκλοφορούν καθημερινά σε όλη την Αττική και σε σχολεία της.
  • Τα κινητά πράσινα σημεία συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά, μοιράζουν εκπαιδευτικό υλικό, ενημερώνουν κι ευαισθητοποιούν τους πολίτες.
  • Ταυτόχρονα, δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες που συμμετέχουν στη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών να εγγραφούν στην κάρτα προνομίων green card, που τους παρέχει σημαντικές προσφορές, εφόσον συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.
  • Σήμερα πάνω από 200.000 πολίτες της Αττικής έχουν εγγραφεί στην κάρτα αυτή, αποτελώντας μέλη μιας μεγάλης πράσινης συμμαχίας για την Αττική.

«Επόμενο μεγάλο βήμα που προγραμματίζουμε για το άμεσο μέλλον είναι το βάρος που θα δώσουμε πέραν από την ανακύκλωση και στην επαναχρησιμοποίηση υλικών, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου η Αττική να πρωταγωνιστήσει και αυτόν τον τομέα». 

«Στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν περισσεύει κανείς»

Παράλληλα με την ενίσχυση της ανακύκλωσης , υλοποιούνται σημαντικά έργα υποδομής , που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

«Το κλείσιμο της Φυλής θα γίνει πράξη όταν θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή και λειτουργία των νέων πάρκων κυκλικής οικονομίας που προβλέπει ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και τις νέες αποκεντρωμένες μονάδες διαχείρισης βιοαποβλήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, στέλνοντας μήνυμα συστράτευσης και ενότητας. 

«Πιστεύω πραγματικά πως η μάχη που έχουμε να δώσουμε τα επόμενα χρόνια για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην Αττική  θα είναι και μεγάλη και δύσκολη. Κι από τη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί. Αποτελεί για μας μονόδρομο να καταστεί η Αττική, Πράσινη Περιφέρεια, πρώτη στην Ανακύκλωση».

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης  Β. Καραμίντζιος και ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, ενώ τοποθέτηση εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής  έκανε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ και μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, Ν. Χιωτάκης

Οι τοποθετήσεις του Προέδρου και του Δ/ντος Συμβούλου του ΕΟΑΝ

Ο Πρόεδρος του  ΕΟΑΝ Β. Καραμίντζιος επισήμανε: 

«Ως ΕΟΑΝ δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στην Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και τους Δήμους, ασκώντας τον θεσμικό μας ρόλο και τις αρμοδιότητες μας, για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή πράσινη συμμαχία που θα κινητοποιήσει τους πολίτες της Αττικής , αλλά και της υπόλοιπης χώρας, ώστε να υιοθετήσουν μια νέα στάση ζωής. Μια στάση ζωής που θα θέτει ψηλά την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν να γίνει πράξη αυτή η εκδήλωση και ελπίζω πραγματικά σε σύντομο χρόνο να πετύχουμε μέσα από τις δράσεις που θα αναλάβουμε ακόμη πιο υψηλές επιδόσεις στην ανακύκλωση».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ Ν. Χιωτάκης επισήμανε: 

«Για πρώτη φορά ο ΕΟΑΝ διαθέτει τόσες πολλές δυνατότητες αλλά και τη βούληση να επιτελέσει το θεσμικό του ρόλο. Είμαστε ανοικτοί στις συνεργασίες και τις συνέργειες, θεωρώ τη συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής ως πρότυπο μοντέλο συνεργασίας , που υπηρετεί τους κοινούς μας στόχους.

Ο ΕΟΑΝ έχει βάλει τον πήχη ψηλά. Ακούσαμε με ικανοποίηση πως η Αττική έχει καταφέρει τα τελευταία τρία χρόνια να πετύχει αύξηση στα ποσοστά ανακύκλωσης και συλλογής βιοαποβλήτων. Είναι γεγονός ότι η ανακύκλωση έχει αυξηθεί μεσοσταθμικά σε όλα τα ρεύματα τη τελευταία τριετία κατά 10% σε σχέση με το 2019. Για μας όμως, παρά τη βελτίωση που υπάρχει στα νούμερα, όσον αφορά την αύξηση των ποσοστών της ανακύκλωσης στην Αττική αλλά και στη χώρα μας, η αύξηση αυτή δεν αρκεί. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα. Γι’ αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Για να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε ένα ακόμη πιο αποτελεσματικό μοντέλο συνεργασίας για την επόμενη μέρα στην Αττική, το οποίο θα χρησιμεύσει ως οδηγός και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και για να δεσμευθούμε ότι θα είμαστε δίπλα στην Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και τους Δήμους, ασκώντας τον θεσμικό μας ρόλο και τις αρμοδιότητες μας, ως ισότιμα κι ενεργά μέλη της πράσινης συμμαχίας που έχει δημιουργηθεί στην Αττική.

ΠΕΔΑ και Περιφέρεια συνεργάζονται για ένα καλύτερο μέλλον

Στην αρμονική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της ανακύκλωσης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος. « Η συνεργασία είναι το κλειδί για να παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.. Πρέπει να κάνουμε το περιβάλλον δική μας υπόθεση και το βάρος της διαχείρισης, πέφτει για άλλη μία φορά στον Α΄ και Β΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης. Μόνοι οι Δήμοι μπορούν να τα καταφέρουν και θα τα καταφέρουν» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας, Λ. Μίχος, Μοσχάτου Ταύρου, Α. Ευθυμίου, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Ραφήνας Πικερμίου Ευαγ. Μπουρνούς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος ΕΔΣΝΑ Ν. Παπαδάκης, ο γ.γ. του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, Στ. Ραγκούσης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΕΟΑΝ Γ. Σιδέρης, το στέλεχος του ΕΔΣΝΑ Γ. Ζαχαρόπουλος, κ.α.

Τοποθετήσεις έγιναν από τους Δ. Παπασωτηρίου, εκπρόσωπο της ΕΕΑΑ, Π. Ραβάνη, Πρόεδρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, Μ. Ιντζελέρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., Γ. Μαυριά, Γενικό Διευθυντή ECOELASTIKA, Γ. Λαζαρίδη, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο ΑΦΗΣ ΑΕ, Η. Δημητριάδη, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. , Γ. Δεληγιώργη, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΝΔΙΑΛΕ.

Το διαβάσαμε εδώ