Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022, 21:50

Τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του δίνει τις τελευταίες ώρες ο Πελέ, καθώς σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από την οικογένειά του, η υγεία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή επιδεινώνεται συνεχώς.

Την περασμένη Τετάρτη, το Νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν, όπου νοσηλεύεται ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει τρία παγκόσμια κύπελλα, ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου του Πελέ «προχωρά» και ότι χρειάζεται «μεγαλύτερη φροντίδα για την θεραπεία της νεφρικής ανεπάρκειας και της καρδιακής λειτουργίας».

Η Κέλι Κριστίνα Νασιμέντο, μια από τις κόρες του Πελέ, δημοσίευσε μια φωτογραφία του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, στο κρεβάτι του νοσοκομείου στο Σάο Πάολο το βράδυ της Παρασκευής, με λεζάντα «ακόμη μια νύκτα μαζί».

«Είμαστε ακόμη εδώ, στον αγώνα και στην πίστη. Άλλη μια νύκτα μαζί», έγραψε δίπλα στην φωτογραφία, που ανήρτησε στο Instagram, τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/12), στην φωτογραφία που αγκαλιάζει τον 82χρονο πατέρα της, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος.

Τοποθετήθηκε χρυσό φέρετρο στο γήπεδο της Σάντος

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σάντος, άρχισαν προετοιμασίες για την κηδεία του, καθώς όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε ένα χρυσό φέρετρο στο κέντρο του γηπέδου της ομάδας όπου μεγαλούργησε ο θρυλικός άσος.

Γύρω από το στάδιο υπάρχει κινητικότητα, με φορτηγά να μεταφέρουν προστατευτικά κιγκλιδώματα, καθώς αν ο Πελέ πεθάνει, αναμένεται να ακολουθήσει λαϊκό προσκύνημα από όλη την Βραζιλία.