Εκστρατεία αγάπης για τα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική παραγγελία στις δομές παιδικής προστασίας και στα νοσοκομεία Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» έκανε ο δήμος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, με αρωγούς τη  Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής του δήμου, η ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών, τους Συλλόγους Γυναικών Σοφικού, Αγ. Θεοδώρων και «Πύργος Όλοι Μαζί Μπορούμε», το Σωματείο Τέχνης και Λόγου «Αλκυονίδες», και το Σύλλογο «Μανώλης Μαζί Μπορούμε.

Η διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου  φρόντισε για τη μεταφορά και την παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων στις δομές. Πρώτη στάση ήταν το Νοσοκομείο Παίδων όπου η εντεταλμένη σύμβουλος Ισότητας Φύλων  Δ. Σωτηροπούλου ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασάββα για την κατάσταση που επικρατεί στο σε σχέση με τα κακοποιημένα και «εισαγγελικά» παιδιά. Τονίστηκε πως δυστυχώς το νοσοκομείο έχει επωμιστεί ένα ρόλο που δεν του αναλογεί, φιλοξενώντας υγιή παιδιά στους θαλάμους του μέχρι να βρεθεί μια θέση σε δημόσια δομή παιδικής προστασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά άνω των 12 ετών που φιλοξενούνται στερούνται του δικαιώματος της εκπαίδευσης αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε σχολείο.

Παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, είδη πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν και στο Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» και στο Αναρρωτήριο Πεντέλης .

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής Κωνσταντίνος Μαραγκάκης και η εντεταλμένη σύμβουλος Ισότητας Φύλων Δέσποινα Σωτηροπούλου επισκέφθηκαν την Παιδόπολη «Αγ. Ανδρέας» και συνομίλησαν με τον πρόεδρο του Δ.Σ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής Γιάννο Λιβανό για τα ζητήματα των δημόσιων δομών παιδικής προστασίας καθώς και για το ρόλο που μπορεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χριστουγεννιάτικα δώρα παρέλαβαν και η Παιδόπολη «Αγ. Βαρβάρα» καθώς και η Στέγη Θηλέων Π. Φαλήρου «Αγ. Αλέξανδρος». Λιχουδιές και γλυκά μοιράστηκαν και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ.

Δήμος Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη: Εκστρατεία αγάπης! Το διαβάσαμε ΕΔΩ