Μια παιδική παράσταση ήρθε να ταράξει τα …νερά του θεάτρου, ο Τριγωνοψαρούλης σε μορφή musical που παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθηνά! Το μικρό μας ψαράκι υποδύεται ο ταλαντούχος ηθοποιός Νίκος Χρηστίδης , τον οποίο υποδεχτήκαμε στο PIRAEUS PRESS χριστουγεννιάτικα με σκοπό να μάθουμε περισσότερα για την παράσταση, η οποία παρεμπιπτόντως έχει προσθέσει παραστάσεις για τις γιορτές!

Δήμητρα Τσιαούση – Μίλησε μας για τη συνεργασία σου με το Θέατρο του Βορρά & την Kollosaion Productions.

Νίκος Χρηστίδης – Το Θέατρο του Βορρά είναι ένας θίασος που εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζει πολύ φροντισμένες παραστάσεις για τα παιδιά, ιδρυτής του οποίου είναι ο Βαγγέλης ο Δαλλές. Γνωρίζω τον Βαγγέλη και είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργαζόμαστε γιατί έχουμε κοινό τρόπο σκέψης και αντιμετωπίζουμε αυτό που κάνουμε με αγάπη και σοβαρότητα. Με την Kollossaion Productions και τον Γιάννη Ζαφειρίου είναι η τρίτη φορά που συνεργαζόμαστε. Η πρώτη φορά ήταν στην Μάγια την Μέλισσα που ήταν μεγάλη επιτυχία. Είναι ένας παραγωγός με μεγάλη εμπειρία σε αυτό που κάνει, αγαπάει πολύ το θέατρο και επενδύει σοβαρά σε αυτό. Τον εκτιμώ βαθιά και είναι χαρά μου και τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί του.

Η ιστορία του μικρού Τριγωνοψαρούλη που υποδύεσαι ποιο μήνυμα μεταφέρει στα παιδιά;

O Tριγωνοψαρούλης είναι ένα ψάρι που πρεσβεύει την ειρήνη και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Μιλάει κατευθείαν στην ψυχή των παιδιών, γιατί είναι και αυτός ένα παιδί που αγωνίζεται να είναι ίσος με όλους παρά την διαφορετικότητά του. Ο κορμός της ιστορίας είναι ότι δημιουργείται από δύο γονείς διαφορετικού είδους και γι αυτό το σχήμα του είναι ασυνήθιστο και τριγωνικό. Γεννιέται ολομόναχος σ έναν ύφαλο που τον έχουν κρύψει οι γονείς του για να μην το βρούν όσοι εναντιώνονται στην διαφορετικότητα. Βρίσκει τον δρόμο του για το ψαροσχολείο της κυρίας σουπιάς και διεκδικεί την θέση του ανάμεσα στα άλλα ψαρια – μαθητές. Στην πορεία μεγαλώνοντας καταφέρνει να πείσει την κοινωνία των ψαριών ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να είσαι ίσος με τους υπόλοιπους. Έπειτα με πολλές μάχες που δίνει διώχνει από τον βυθό τον Αχινό που θέλει να υποδουλώσει όλα τα ψάρια με το επιχείρημα ότι οι διαφορετικοί δεν πρέπει να έχουν θέση στον βυθό. Στην ουσία παρουσιάζεται μια τρυφερή ιδανική κοινωνία χωρίς ρατσισμό και διχόνοιες μεταξύ των μελών της, που έχει να πει πολλά στα παιδιά και τα προτρέπει να αποδέχονται και να αγαπούν τον διπλανό τους.

Ποια στοιχεία του ήρωα σε συγκινούν και ίσως ταυτίζεσαι με αυτά;

Ο Τριγωνοψαρούλης είναι ένα ψάρι που περιτριγυρίζεται από πολλά άλλα ψάρια που πλέον τον αγαπούν. Όμως έχει προσπαθήσει πολύ για να γίνει αποδεκτός και βέβαια έχει περάσει και πολλές στιγμές μοναξιάς. Όλοι οι άνθρωποι σχεδόν έχουμε τέτοια βιώματα. Σίγουρα συνδέομαι με αυτό προσωπικά. Με αγγίζουν οι στιγμές που ο Τριγωνοψαρούλης μένει μόνος μέχρι να βρει φίλους, ή όταν ρισκάρει για κάτι που δεν ξέρει αν θα πετύχει. Ή ακόμα κι όταν αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες, να σώσει για παράδειγμα το σχολείο, ενώ είναι ακόμα απλά ένα παιδί. Όλα αυτά είναι πράγματα που έχω αναφορές από στην δική μου ζωή και συνδέομαι με τον ρόλο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου παιδικό βιβλίο;

Μου αρέσει πολύ το Καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη. Γενικά μπορώ να πω ότι βρίσκω την χαρά σε παιδικά βιβλία που μιλούν για επανάσταση, διαφορετικότητα και ξεβόλεμα. Η αξία του να φεύγω από τις ασφάλειές μου, να ρισκάρω και μέσα από αυτό να μεγαλώνω, είναι κάτι που το έχω βαθιά μέσα μου, οπότε οτιδήποτε μιλάει γι αυτό με αφορά.

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο λόγος που η ιστορία του Τριγωνοψαρούλη έχει αγαπηθεί από τα μικρά παιδιά εδώ και 25 χρόνια;

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο έργο ανακουφίζει τα παιδιά λέγοντάς τους ότι δεν πειράζει που είναι διαφορετικά. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί. Τα παιδιά περνούν διάφορα στάδια για να αποδεχτούν τον εαυτό του. Αυτό το έργο λοιπόν έρχεται και σου λέει ότι δεν χρειάζεται να νιώθεις άβολα που έχεις μαύρα μαλλιά ή άσπρο δέρμα, είσαι ψηλός ή κοντός, μιλάς ελληνικά, αραβικά ή γαλλικά. Είναι απλά εντάξει. Και δεν χρειάζεται να κάνεις και κάτι σπουδαίο για να σε αποδεχτούν οι άλλοι. Είσαι αυτός που είσαι και αυτό αρκεί. Ξέρεις, σ΄ εμάς τους μεγάλους ακούγεται κάπως αυτονόητο να έχεις το δικαίωμα να είσαι όπως θέλεις. Όμως δεν είναι έτσι εύκολα τα πράγματα. Αν θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια θα θυμηθούμε ότι δεν ήταν εύκολο να αποδεχτούμε τον εαυτό μας. Και κατ΄επέκταση δεν είναι εύκολο και αποδεχτείς τους άλλους…  Αυτά πραγματεύεται η παράστασή μας. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό ένα παιδί να το βοηθήσεις μέσω μιας παραστατικής τέχνης να αγαπήσει το εαυτό του και τον διπλανό του γι αυτό που είναι. Έτσι η ιστορία του Τριγωνοψαρούλη αγαπήθηκε και θα συνεχίσει να αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους.

Μίλησέ μου για τους συντελεστές της παράστασης.

Θα μιλήσω αρχικά για την Μπίλιω Κωνσταντοπούλου που είναι η σκηνοθέτης της παράστασής μας. Η Μπίλιω είναι ένας άνθρωπος που τον εμπιστεύομαι αρχικά πάρα πολύ. Γνωρίζει πολύ καλά το θέατρο και ιδιαίτερα το θέατρο για παιδιά. Μπορεί και στήνει μ έναν μαγικό τρόπο, παραστάσεις για όλη την οικογένεια που εντυπωσιάζουν αλλά και που πάντα έχουν κάτι να πουν. Κάτι που θα το πάρει το παιδί σπίτι του και που θα έχει να συζητήσει με τους γονείς και τους φίλους του. Αυτό για μένα είναι σημαντικό. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος με τον θίασο, οπου αποτελείται από τους Ηλία Καπούλα, Γιάννα Λαπέα, Χρήστο Ντόβα, Ειρήνη Ντουλάκη και τους ακροβάτες Σμαρώ Κεπαπτσόγλου και Γιώργο Παπαδόπουλο. Το κείμενο είναι του εξαιρετικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου και η μουσική της υπέροχης Δέσποινας Σουγιούλ. Τα σκηνικά εχει κάνει η Λία Ασβεστά, τα κοστούμια η Μαρία Καραπούλιου, τη μουσική διδασκαλία ο Ιωάννης Κοντέλης και της χορογραφίες η Σμαρώ Κεπαπτσόγλου. Είναι μια πολύ ωραία όμαδα και ο καθένας μας έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Για τα μελλοντικά σου σχέδια…;

Τους επόμενους μήνες θα είμαστε στο θέατρο Αθηνά με την παράσταση Τριγωνοψαρούλης The Musical. Στη συνέχεια θα πάμε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και θα την παρουσιάσουμε από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της Αθήνας μέχρι και την πιο μικρή γωνιά της Ελλάδας. Κρήτη, Αλεξανδρούλη, Πάτρα, Θεσσαλονίκη Λάρισα, Βόλος, Καβάλα Γιάννενα, Καλαμάτα είναι κάποιοι από τους πολλούς σταθμούς της περιοδείας μας. Παράλληλα δεν ξέρω αν κατι άλλο θα προκύψει, εννοώ κάποια άλλη θεατρική ή τηλεοπτική συνεργασία, αλλά είμαι εδώ για ότι καινούργιο έρθει και θα το αγκαλιάσω με ενθουσιασμό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.





Προηγούμενο άρθροΟΛΠ: 4.000 δωροεπιταγές στον Πειραιά για τα Χριστούγεννα



Το διαβάσαμε εδώ