Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από βεγγαλικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Μέτσοβο μεταξύ των οποίων και μία 21χρονη, η οποία έχασε τις αισθήσεις της και την «επανέφεραν με μαλάξεις», όπως είπε η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ. Πρόκειται για την 21χρονη Πένυ Λαϊνιώτη, η οποία τραυματίστηκε όταν μερικά πυροτεχνήματα δεν πήραν ύψος και έσκασαν μέσα στον κόσμο.

«Μπορώ να πω ότι αυτό που συνέβη στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου είναι κάτι πρωτόγνωρο. Φυσικά και υπήρχε η αναστάτωση. Έπαθα ένα ισχυρό σοκ» λέει στην ΕΡΤ η 21χρονη. «Έγιναν όλα τόσο γρήγορα με το που άλλαξε ο χρόνος. Γυρνάω να φιλήσω τους συγγενείς μου, τους γονείς μου και ξαφνικά σκάει στο πόδι μου το βεγγαλικό. Χάνω την ακοή μου στιγμιαία και μετά τις αισθήσεις μου. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Από ό,τι μου είπαν ήμουν αναίσθητη για 10 λεπτά. Ήρθαν αμέσως πανικόβλητοι όλοι να δουν τι συνέβη και μέσα στο πλήθος που έτρεξε προς το μέρος μας, ήμουν τυχερή γιατί ήταν εκεί οι γιατροί οι οποίοι ήταν εδώ πέρα για τις εορταστικές εκδηλώσεις και μια παιδίατρος συγκεκριμένα με μαλάξεις με επανέφερε, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να με μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας. Δεν είχα σφυγμούς, δυστυχώς ήταν τόσο ισχυρό το

«Νομίζαμε ότι χάσαμε το παιδί μας»

Σοκαρισμένος δήλωσε και ο πατέρας της 21χρονης. «Αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Εμείς ερχόμαστε αρκετά χρόνια εδώ στο Μέτσοβο την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό το πράγμα. Τα βεγγαλικά φεύγουν κάθε χρόνο από ένα λόφο που είναι πάνω από την πλατεία. Αντί να πηγαίνουν στον ουρανό, γιατί πάνε πολύ ψηλά αυτά και ανοίγουν σαν βεντάλια, σαν ομπρέλα, χτυπούσαν με δύναμη στον κόσμο που ήταν πάνω από 500 άτομα. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Ήταν παιδιά, ήταν γονείς με παιδιά στην αγκαλιά τους, επικρατούσε ένας πανικός» λέει ο πατέρας της 21χρονης Γιάννης Λαϊνιώτης.

«Εμείς νομίζαμε ότι το παιδί μας “έφυγε”» ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπως είπε ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή ήταν υπεύθυνη για την εκδήλωση, αλλά όχι για τη ρίψη των βεγγαλικών. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι δεν ήταν δικά της τα βεγγαλικά που έπεσαν στην πλατεία. Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις και προσπαθούν να εντοπίσουν ποιοι είναι αυτοί που έριξαν τα βεγγαλικά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Χορηγός Επικοινωνίας



Το διαβάσαμε εδώ