Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 11:50

«ΔΡΑΣΕ γι' αυτούς»: Το πρώτο ελληνικό app για παροχή βοήθειας σε αστέγους

Συνέντευξη – Ρεπορτάζ: Κλεωνάντα Χρουμπ

To Ζougla.gr συνομίλησε με τον Χρήστο Αποστόλου, τον 26χρονο δημιουργό (developer) της πρώτης δωρεάν ελληνικής εφαρμογής κινητών, «ΔΡΑΣΕ γι’ αυτούς», μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρει ο οποιοσδήποτε βοήθεια στους άστεγους συνανθρώπους μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε στo Ζougla.gr, καθώς έχει ήδη κατασκευάσει άλλες έξι εφαρμογές κινητού ιδιαίτερα καινοτόμες για τα ελληνικά δεδομένα.

«Δυστυχώς υπάρχουν αναμεσά μας συνάνθρωποι που καταλήγουν στον δρόμο μα ελάχιστοι πια τους παρατηρούν. Παραμένουν αχανής στη ζωή και τέλος χάνονται αβοήθητοι. Αυτοί είναι ο άστεγοι» αναφέρει ο Χρήστος σχετικά με το σκεπτικό του πίσω από τη δημιουργία του app, «ΔΡΑΣΕ γι’ αυτούς», και συνεχίζει: «Αυτοί δυστυχώς, είναι άνθρωποι πονεμένοι και εκτεθειμένοι στο κρύο, στη ζέστη, με κλονισμένο πολλές φορές ψυχικό κόσμο με ελάχιστο κουράγιο, με “σπασμένη” υγεία και με φανερές ή κρυφές επιπλοκές».

Ο ίδιος προσθέτει: «Σύμφωνα με σχετική ερευνά της FEANTSA (της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας των οργανώσεων που ασχολούνται με την καταπολέμηση της αστεγίας και την προώθηση του δικαιώματος της στέγης), που επικαλείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόνο στην Αττική καταγράφονταν 17.720 άστεγοι και άτομα στερούμενα κατοικίας, τα οποία διέμεναν σε καταλύματα για αστέγους (Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, 2015). Στους κεντρικούς δρόμους των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων η εικόνα των ανθρώπων που κοιμούνται στα πεζοδρόμια και στις στοές είναι δυστυχώς οικεία τα τελευταία χρόνια».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

 

Ο Χρήστος εξήγησε την ευκολία στη χρήση της εφαρμογής, καθώς πρωταρχικός στόχος ήταν να μπορεί να τη χρησιμοποιεί ο καθένας ανεξαρτήτου ηλικίας. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς, είναι να πιέσει το κουμπί + που βρίσκεται πάνω στον χάρτη (όπως φαίνεται παραπάνω από τις εικόνες), για να προσθέσει έναν άστεγο συνάνθρωπο του που πιστεύει ότι χρειάζεται βοήθεια. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, δημιουργείται ένα αυτόματο email με τα στοιχεία της τοποθεσίας (GPS) και με σχόλια, έτσι ώστε να σταλεί στην αρμόδια αρχή βοήθειας αστέγων.

Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε δωρεάν σε αυτό το link: https://www.christosapostoloudev.eu/drasegiaautous

Αναλυτικά εικόνες από την εφαρμογή:

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 14:15