Περού, Μεξικό, Βραζιλία σε όποια χώρα της Λατινικής Αμερικής και αν έχεις ονειρευτεί να ταξιδέψεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μοναδικά και το νέο μαγαζί στο Μοσχάτο, που άνοιξε τις πόρτες του μόλις, πριν από έναν μήνα, υπόσχεται να σε μεταφέρει σε αυτά τα εξωτικά μέρη, μέσα από τις μαγικές γεύσεις του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Ελάτε μαζί μου να ξετυλίξουμε την όμορφη ιστορία του «Acan», όπως ονομάζεται το νέο μαγαζί και βρίσκεται Αθανασίου Διάκου 24 Μοσχάτο.

«Acan» είναι ο θεός του κρασιού των Μάγια και έχω να σας πω ότι από το όνομα του μαγαζιού, μέχρι και την επιλογή του τραπεζιού, τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό το μαγαζί, όλα έχουν μια όμορφη ιστορία, από πίσω.

Η ιστορία του μαγαζιού, λοιπόν, ξεκινά με ένα τηλεφώνημα…. όταν χτύπησε το τηλέφωνο, του Χρήστου Σάϊντερς, ενός από τους ιδιοκτήτες του «Acan». Ένας φίλος του εντόπισε ένα γωνιακό χώρο, ο οποίος θα ήταν το τέλειο σημείο, για να δημιουργήσουν κάτι όμορφο και του πρότεινε να το αναλάβουν και να το μεταμορφώσουν.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και τόσο ο Χρήστος, όσο και οι συνεργάτες του, μεταμόρφωσαν τον προηγούμενο παρατημένο χώρο, σε έναν παράδεισο, όπου φίλοι, ζευγάρια και οικογένειες θα μπορούν να απολαύσουν πεντανόστιμο φαγητό.

«Εάν έβλεπες πώς ήταν ο χώρος πριν, δεν θα το πίστευες ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο όμορφος», σημειώνει ο Χρήστος Σάϊντερς.

Και είναι πραγματικά μεγάλη αναβάθμιση για μια περιοχή, να μετατρέπεις ένα παρατημένο σημείο, σε ονειρεμένο… ένα σημείο για το οποίο δεν θα μιλά μόνο η γειτονιά, αλλά ολόκληρη η Αθήνα.

Ταξίδι στη Λατινική Αμερική

Το «Acan», είναι ένα μαγαζί με έμπνευση από τη Λατινική Αμερική. Το μενού είναι λατινοαμερικάνικο, με fusion πινελιές και φυσικά «πασπαλισμένα» με το ταλέντο του σεφ Δημήτρη Γεωργιάδη.

Στο μενού θα ανακαλύψεις ένα πιάτο από κάθε χώρα της Λατινικής Αμερικής, για να διαλέξεις εσύ σε ποιες από αυτές θες να «ταξιδέψεις», κάθε φορά.

Guacamole και τσιπς τορτίγιας, από το Μεξικό, empanadas από την Αργεντινή και σαλάτα κινόα από το Περού, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές, που θα βρεις στο μενού.

Παράλληλα, το μαγαζί δίνει έμφαση στο κρέας, το οποίο είναι προσεκτικά επιλεγμένο, πάντα καλό κομμάτι και μαγειρεμένο με πρωτότυπο τρόπο. Παράδειγμα, αποτελεί το κομμάτι iberico του μαύρου χοίρου.

Κάτι ακόμα όμως, το οποίο είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι όλες οι τορτίγιες και οι πίτες είναι χειροποίητες, κάτι που συμβαίνει αποκλειστικά στο «Acan». Αυτό μάλιστα είναι ένας ακόμα λόγος που η επίσκεψή σου στο μαγαζί, θα μοιάζει με ταξίδι στη Λατινική Αμερική.… «ταξίδι γεύσης», καθώς οι χειροποίητες τορτίγιες είναι κάτι που συμβαίνει στο Μεξικό.

«Θα ταξιδέψεις στο Μεξικό. Είναι όλα χειροποίητα όπως εκεί. Πρέπει να τα δοκιμάσεις, δεν θα φας αλλού χειροποίητα tacos», αναφέρει ο σεφ.

Ενώ, δεν γίνεται να μην αναφερθώ και στα γλυκά, τα οποία προσωπικά με εντυπωσίασαν, παραδοσιακά churros, σοκολατένια τάκος ή τάρτα μάνγκο… ότι και να επιλέξεις είναι μοναδικό και τα υπογράφει η Σαρλότ Χατζηδημητρίου.

Η αισθητική του μαγαζιού και τα χαλαρά vibes

Πέρα από το μενού, το «Acan», ξεχωρίζει και για την αισθητική του. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμίζει ακόμα ένα λατινομαρικάνικο μαγαζί, αλλά έχει την δικιά του, μοναδική ταυτότητα.

Το μαγαζί θυμίζει μια μικρή ζούγκλα, το οποίο σε συνδυασμό με την valeron μουσική, σε χαλαρώνει και σε αναζωογονεί.

Τα μεγάλα στρογγυλά τραπέζια και το επιβλητικό μοναστηριακό, είναι προσεκτικά επιλεγμένα από τον Χρήστο, ενώ πολλά από αυτά ήταν και ειδική παραγγελία.

«Έβλεπα τα λάθη που κάναν άλλα μαγαζιά στον χώρο της εστίασης και δεν ήθελα να κάνω τα ίδια. Τα τραπέζια έχουν διάμετρο υπολογισμένη για να χωράνε άνετα τα πιάτα», σημειώνει ο Χρήστος.

Παράλληλα, η γήινη αισθητική και η minimal boho διακόσμηση, καθώς και το ιδιαίτερο bar με τα ψηφιδωτό στο ταβάνι και τα ιδιαίτερα σχήματα στον τοίχο, συνθέτουν έναν μοναδικό χώρο.

Το «Acan» είναι πραγματικά το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις και σε αυτό συμβάλει και η άψογη εξυπηρέτηση. Ο Χρήστος, αναφέρει ότι όλοι οι συνεργάτες και οι υπάλληλοι του μαγαζιού είναι προσεκτικά επιλεγμένοι και προέρχονται από το φιλικό του περιβάλλον κατά βάση.

Η έκπληξη του καλοκαιριού

Για το καλοκαίρι το «Acan», επιφυλάσσει μία ακόμα έκπληξη, καθώς θα προστεθούν τραπέζια στην απέναντι πλατιούλα και έχουν στόχο να κάνουν το μέρος να μοιάζει με ζούγκλα.

Ρίξτε ματιά στο μαγαζί:

@athensmagazine.gr Πάμε να ανακαλύψουμε ένα ολοκαίνουργιο μαγαζί στο Μοσχάτο! #athens #athensgreece #athensplaces #athenswheretogo #athensfood #restaurant #taste #food #fy #fyp #viral #virals #viralvideo ♬ Calm Down – Rema

ΠΗΓΗ athensmagazine.gr



Το διαβάσαμε ΕΔΩ