ΗΠΑ: Πρώην ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών στο Κολοράντο καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για εξαπάτηση συγγενών των νεκρών πουλώντας μέλη του σώματος 560 νεκρών χωρίς άδεια.

Πρώην ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών στο Κολοράντο καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για εξαπάτηση συγγενών των νεκρών πουλώντας μέλη του σώματος νεκρών χωρίς άδεια. Οι εισαγγελείς είπαν ότι η Μέγκαν Χες, 46 ετών, και η Σίρλι Κοχ, 69 ετών τεμάχισαν περίπου 560 πτώματα και πούλησαν μέλη τους χωρίς άδεια μεταξύ του 2010 και του 2018.

Και οι δύο γυναίκες παραδέχθηκαν την ενοχή τους. Η Χες καταδικάστηκε σε 20 χρόνια και η Κοχ σε 15 χρόνια φυλάκιση. Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Κολοράντο, μητέρα και κόρη συγκέντρωναν μέρη του σώματος και ολόκληρα σώματα σε ορισμένες περιπτώσεις, προς πώληση.

Η Χες – ο οποίος διηύθυνε το Γραφείο Τελετών Sunset Mesa στην πόλη Montrose – χρέωνε τις οικογένειες έως και 1.000 δολάρια για αποτεφρώσεις που δεν έγιναν ποτέ και τις πρόσφερε δωρεάν σε αντάλλαγμα για δωρεές μελών του σώματος σε ορισμένες περιπτώσεις, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Αυτές οι δύο γυναίκες κυνηγούσαν ευάλωτα θύματα που στρέφονταν σε εκείνες σε μια περίοδο θλίψης και πένθους», είπε ο Λέοναρντ Κάρολο, ειδικός πράκτορας του FBI στο Ντένβερ. «Αλλά αντί να προσφέρουν καθοδήγηση, αυτές οι άπληστες γυναίκες πρόδωσαν την εμπιστοσύνη εκατοντάδων θυμάτων και ακρωτηρίασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Η υπόθεση ξεκίνησε από έρευνα του Reuters, η οποία οδήγησε σε έφοδο του FBI στο σπίτι το 2018. Η πώληση οργάνων είναι παράνομη στις ΗΠΑ αλλά η πώληση μερών του σώματος δεν ρυθμίζεται επί του παρόντος από την ομοσπονδιακή νομοθεσία της χώρας. Στην κατάθεσή τους, οι εισαγγελείς τόνισαν τη «μακάβρια φύση» του σχεδίου της Χες και το περιέγραψαν ως μία από τις πιο σημαντικές σχετικές υποθέσεις στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

Ο δικηγόρος της Χες είπε ότι έχει κατηγορηθεί άδικα ως «μάγισσα», «τέρας» και «δαίμονας», ενώ αντίθετα είναι ένας «τρυματισμένος άνθρωπος», του οποίου η συμπεριφορά μπορεί να αποδοθεί σε εγκεφαλικό τραύμα στην ηλικία των 18 ετών. Η Χες αρνήθηκε να μιλήσει στη δικαστή, ενώ η Κοχ είπε ότι λυπάται και ανέλαβε την ευθύνη για τις πράξεις της. Είκοσι έξι θύματα περιέγραψαν τη φρίκη τους όταν ανακάλυψαν τι είχε συμβεί στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Όταν η Μέγκαν έκλεψε την καρδιά της μαμάς μου, έσπασε τη δική μου», είπε η Νάνσι Οβερχοφ, σύμφωνα με την Denver Post. Η Έριν Σμιθ είπε: «Ήρθαμε σήμερα για να ακούσουμε τις χειροπέδες να χτυπούν». Περιγράφοντας την ως «την πιο εξαντλητική συναισθηματικά περίπτωση που έχω βιώσει ποτέ», η δικαστής Christine Arguello διέταξε να οδηγηθούν αμέσως στη φυλακή oι δύο γυναίκες.

 

Πηγή