– Οι έδρες στην Α Πειραιά από 6 γίνονται 5 και οι υποψήφιοι από 8 γίνονται 7


Η διαφαινόμενη μείωση κατά μια εκλογική έδρα στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στα κομματικά επιτελεία.

Το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, το οποίο φαντάζει πιο ισχυρό και ανταγωνιστικό από ποτέ.

Με δεδομένο όμως ότι οι έδρες στην Α Πειραιά από 6 θα γίνουν 5, αυτό συνεπάγεται ότι και οι θέσεις των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ από 8 θα γίνουν 7!

Η τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Α Πειραιά

Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν ότι βάσει ποσόστωσης οι θέσεις των υποψηφίων θα είναι 4 άντρες και 3 γυναίκες, αλλά το πιθανότερο – βάσει της πανελλαδικής ποσόστωσης – είναι να δούμε τελικά 5 άντρες και 2 γυναίκες!

Οι γυναίκες

Στις γυναίκες τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά, καθώς οι 2 θέσεις είναι ήδη κατοχυρωμένες από την νυν Βουλευτή Νόνη Δούνια και από την Υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στην περίπτωση που είναι τελικά 3 οι υποψήφιες, παίζει πολύ το όνομα της Αντιδημάρχου Παιδείας Πειραιά Σίσσυ Αλιγιζάκη η οποία εκτός του ότι έχει βαρύ βιογραφικό, κατέχει και πολυετή εμπειρία με την ενασχόληση με τα κοινά.

Μάχη δίνει και η Ζωή Ρούσσου η οποία υπενθυμίζεται ότι ήταν 1η επιλαχούσα στις περασμένες εκλογές, καταλαμβάνοντας την 6η θέση, πίσω από τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη ο οποίος και κέρδισε την 5η έδρα της ΝΔ στην Α Πειραιά.

Οι άντρες

Σίγουροι θεωρούνται οι εν ενεργεία Βουλευτές Κατσαφάδος, Μελάς, Μανωλάκος και Μπουτσικάκης, ενώ την 5η θέση έχει κλειδώσει ο Νίκος Βλαχάκος όπως έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό πρώτο το Piraeus Press.

Μετά την αποκάλυψη του PP για την κάθοδο Μπουτσικάκη στο Δήμο Πειραιά όμως, προκύπτουν νέα δεδομένα και καραμπόλες!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εφόσον ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης αποφασίσει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, δε θα συμμετέχει και στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος Βουλευτής!

Ως εκ τούτου προκύπτει ακόμα ένα κενό, εφόσον προκύψουν 5 θέσεις για άντρες υποψηφίους.

Ήδη μάλιστα ακούγονται 3 ονόματα, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες διερευνητικές συζητήσεις.

Πρόκειται για τους κ.κ. Γεραπετρίτη, Σπυρίδωνα και Βουτσινά!

Ο Πειραιώτης Καθηγητής Νομικής, Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης είναι εκείνος που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις για να είναι υποψήφιος στο μεγάλο λιμάνι, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Επειδή ο Πειραιάς αναμένεται να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας την επόμενη 10ετία, ο διακεκριμένος Καθηγητής θεωρείται ότι κατέχει και το απαραίτητο ειδικό βάρος και το κύρος και την εμπειρία, προκειμένου να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο του Πειραιά με την Κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γιώργος Γεραπετρίτης, το «παιχνίδι» θα παιχθεί ανάμεσα σε Σπυρίδωνα και Βουτσινά.

Ο μεν πρώτος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη νησιωτική ζώνη του Πειραιά και έχει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, καθώς έχει διατελέσει κατά το παρελθόν Δήμαρχος Πόρου και Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Η δε επιλογή Βουτσινά – νυν Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Οικονομικής Επόπτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος – θα σηματοδοτήσει ένα νέο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό, στον οποίο επιτελείται σημαντικό έργο μέσω του ΕΕΠ.

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι τις Εκλογές δεν πρόκειται να πλήξουμε στον Πειραιά!

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Πειραιά: Σενάριο με υποψήφιο Δήμαρχο Χριστόφορο Μπουτσικάκη

Ο Νίκος Βλαχάκος υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στην Α Πειραιά!





Προηγούμενο άρθροΣοκ: Σκότωσε πέντε παιδιά, σύζυγο, πεθερά και αυτοκτόνησε!



Το διαβάσαμε εδώ