Έχασαν το μέτρημα οι τελωνειακοί υπάλληλοι στα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Ελβετίας, όταν άρχισαν να αποβιβάζονται από ένα επταθέσιο αυτοκίνητο οι επιβάτες του: συνολικά 23 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 9 ήταν ενήλικοι.

Στο αυτοκίνητο, ένα Seat Alhambra, είχαν καταφέρει να χωρέσουν τα μέλη μιας «διευρυμένης οικογένειας» που ταξίδευε από την Πολωνία με προορισμό τη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας. Ο έλεγχος στο όχημα έγινε το πρωί της Δευτέρας, όπως ανέφεραν οι γερμανικές αρχές.

«Είκοσι τρεις άνθρωποι βγήκαν από το αυτοκίνητο», περιέγραψε λακωνικά η αστυνομία. Ήταν 9 ενήλικοι και 14 παιδιά. Ο έλεγχος έγινε στον μεθοριακό σταθμό του Βάιλ αλ Ράιν, στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Στον οδηγό του αυτοκινήτου, που είναι μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, θα επιβληθεί πρόστιμο επειδή μετέφερε τόσους πολλούς επιβάτες «χωρίς καμία εγγύηση για την ασφάλειά τους», πρόσθεσε η γερμανική αστυνομία.

Αφού ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά, δόθηκε στη… φυλή η άδεια να περάσει στην Ελβετία, όμως «όχι όλοι τους μέσα στο Seat Alhambra», διευκρίνισε η αστυνομία.

Πηγή