Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, 16:42

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο Απόλλων Παραλιμνίου νίκησε 2-1 στην παράταση (1-1 τα 90’) τον Άγιο Νικόλαο στο ντέρμπι της Γ’ εθνικής στο Κύπελλο Ελλάδας, και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Λαμία.

Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες (2-2) στην πρώτη αναμέτρηση στις Σέρρες.

Μόλις το 1’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τις αποστάσεις στη συνάντηση της Κρήτης, με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Γεωργιάδη, αλλά ακριβώς στο ημίωρο ο Περικλής Μηνάς-μετά από ασίστ του Μελισσόπουλου-με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κατοίκου (Αθηνών) για την κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού 87′ ο Τζελίδης (Απόλλων) ανενόχλητος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου στο 109’ και πάλι ο Γιώργος Γεωργιάδης , αφού έκλεψε τη μπάλα, πέρασε και τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ πάνω από τον Γιαγκόζη, κάνοντας δύο τα δικά του τέρματα και της ομάδας, χαρίζοντας της τη νίκη-πρόκριση.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου φτάνει στα προημιτελικά του Κυπέλλου, έχοντας αποκλείσει πριν από τον Άγιο Νικόλαο, Παναργειακό (4-0), Αστέρα Πετρίτη (στα πέναλτι) και Ιωνικό Ιωνίας (4-0).

 

 

Κίτρινες: Ζέλιος, Μελισσόπουλος-Καρυοφύλλης, Κουτζαβασίλης.

Άγιος Νικόλαος: Γιαγκόζης, Γωνιωτάκης, Κίτος, Τσανάι, Ζέλιος, Φουκαράκης, Χίζι, Μελισσόπουλος, Μηνάς (105′ Μαρκάκης), Νοκάι, Σέχου.

Απόλλων Παραλιμνίου: Φ. Κουτζαβασίλης, Γ. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Ελέζι (118′ Γάκης), Καρυοφύλλης, Κιουτσεκτσίδης, Τζαμπέγια, Τζελίδης, Γεωργιάδης, Κοσμάς.