Η Μάγδα Φύσσα είπε ότι δεν θέλει να αποκαλούν τον γιο της «μακαρίτη»

Μεγάλη ένταση επικράτησε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Η ένταση προκλήθηκε όταν η μητέρα του Π. Φύσσα, Μάγδα ζήτησε να σταματήσουν να αποκαλούν τον γιο της «μακαρίτη», καθώς όπως είπε με φόρτιση: «Έχει δολοφονηθεί»!

Στην παρατήρησή της αντέδρασε ο κατηγορούμενος Γιάννης Λαγός, ο οποίος της είπε με απίστευτό θράσος: «Είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα» και της φώναξε «άντε γ@μήσου!»

«Τόσο πολύ στεναχωριέστε για τις μανούλες;», του απάντησε η κ. Φύσσα.

Ο Γιάννης Λαγός δε σταμάτησε να φωνάζει ακόμα και όταν οι αστυνομικοί του έβαζαν χειροπέδες. Το κοινό από την πλευρά των θυμάτων της Χρυσής Αυγής φώναζε «δολοφόνοι», με τον κατηγορούμενο να λέει «άντε γεια ρε…».

Θα καταθέσει η σύντροφος του Παύλου Φύσσα

Στο πλαίσιο της δίκης θα καταθέσει για πρώτη φορά η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, στα χέρια της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή μετά το μαχαίρωμα από τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Η κοπέλα κλήθηκε έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης. Στο πρωτόδικο δικαστήριο η σύντροφος του Παύλου Φύσσα παρότι είχε κληθεί, δεν είχε εντοπιστεί ως αγνώστου διαμονής.

«Πιάστε τον, με μαχαίρωσε»!

Σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, βρέθηκε για να καταθέσει, η Δήμητρα Ζώρζου, που ήταν μάρτυρας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως ομάδα «μαυροφορεμένων με ρόπαλα» κυνηγούσαν τον Φύσσα και ότι τον χτύπησαν κάποιοι εξ αυτών στην πλάτη. Είδε να σπεύδει στο σημείο το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και να βγαίνει εκείνος από μέσα.

Η μάρτυρας είπε πως ο Ρουπακιάς πλησίασε προς τον μουσικό που είχε βρεθεί σε έναν κλοιό «να τον αγκαλιάζει και να γυρίζει στο αμάξι». Όπως κατέθεσε, «την ώρα που πάει να μπει εμφανίζονται δύο αστυνομικοί που πάνε στον Παύλο και εκείνος τους φώναζε: “Πιάστε τον, με μαχαίρωσε”!





Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός: Εξαφανίστηκε 14χρονη από ιδιωτικό σχολείο
Επόμενο άρθροΣοκαριστικό ατύχημα: 26χρονη έχασε το χέρι της σε μηχανή του κιμά



Το διαβάσαμε εδώ