Στα οφέλη που προκύπτουν από τις ευρωπαϊκές συνεργασίας και στην ανάγκη για ενίσχυση των στρατηγικών σχεδιασμών για τη βιωσιμότητα των πόλεων, έδωσε έμφαση ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας σε ημερίδα του Εθνικού Σημείου Επαφής URBACT Gr – Cy. Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 η Info Day που διοργανώθηκε, αφορούσε στην πρόσκληση για τα νέα έργα του ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact IV.
Εν όψει αυτής της προγραμματικής περιόδου και ως αποτίμηση της προηγούμενης (Urbact IΙΙ), ο κ. Παπαστεργίου έδωσε έμφαση, τόσο στη διεύρυνση των συνεργασιών από τους Δήμους, όσο και στα οφέλη που προκύπτουν για τον σχεδιασμό και τις δράσεις στις πόλεις.
Μάλιστα ο Δήμος Τρικκαίων είχε και μια πρωτιά, καθώς ήταν ο μοναδικός από τους συμμετέχοντες Δήμους στο Urbact, που πήρε μέρος και μετείχε και στους 4 τύπους δικτύων του προγράμματος.
Αποκόμισε, δε, εμπειρία, τεχνογνωσία και οφέλη, για οποία ενημέρωσε τα στελέχη Δήμων και υπηρεσιών, ο ειδικός συνεργάτης κ. Χ. Καλλιάρας. Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στην εμπειρία και στην υλοποίηση προγραμμάτων στους τομείς
– αντιμετώπιση της αστικής φτώχειας (Urbinclusion)
– υγιεινή διατροφή σε σχολεία και σχολικά κυλικεία (Biοcanteens)
– ισότητα των δύο φύλων (Gender Landscape)
– ψηφιακού μετασχηματισμού (Digiplace)
– ενεργειακή μετάβασης (VillaWatt).

Το διαβάσαμε ΕΔΩ