Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 02:00

Στους «32» του Australian Open με ανατροπή η Σάκκαρη, 2-1 την Σνάιντερ

Μετά από ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε σκληρή μάχη η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε 6-3, 5-7, 3-6 της Ντιάνα Σνάιντερ και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για την φάση των «32» του Australian Open. Σε μία αναμέτρηση που επεφύλασσε εννέα μπρέικ η «Σακ» έδειξε χαρακτήρα απέναντι στη δυναμική και μόλις 18 ετών Ρωσίδα, Νο.106 στον κόσμο, την οποία κέρδισε μετά από επική μάχη που κράτησε περισσότερο από 2 ώρες και 30 λεπτά.

Στον τρίτο γύρο (20/1) η 27χρονη Ελληνίδα θα παίξει με τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Τάιχμαν (Νο 33) από την Ελβετία και την Κινέζα Ζου Λιν (Νο 87).

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την Σάκκαρη. Η 18χρονη Ρωσίδα αιφνιδίασε τη Μαρία και πέτυχε μπρέικ την πρώτη φορά που η Ελληνίδα σέρβιρε. Μάλιστα το μπρέικ ήρθε ενώ η Σάκκαρη είχε προηγηθεί στο δεύτερο γκέιμ με 40-0! Κερδίζοντας τα δικά της σέρβις γκέιμς η Σνάιντερ προηγήθηκε 3-0 αρχικά και έφτασε στο 5-3 στη συνέχεια. Το ένατο γκέιμ του πρώτου σετ είχε 5 σετ πόιντς και 3 μπρέικ πόιντς με την Σνάιντερ να το κλείνει τελικά και να προηγείται 1-0 με 6-3 σε 48 λεπτά.


Don’t sleep on Shnaider 💤🙅‍♀️

Qualifier, Diana Shnaider, storms to the first set over Sakkari 6-3.

@wwos@espn@Eurosport@wowowtennis#AusOpen#AO2023 pic.twitter.com/8qGDhvJg8R

 

Στην αρχή του δεύτερου σετ η Σάκκαρη πλήρωσε τη Σνάιντερ με το ίδιο νόμισμα. Η Ελληνίδα πέτυχε μπρέικ στην πρώτη απόπειρα της Ρωσίδας να σερβίρει και κεφαλαιοποιώντας την προσπάθεια με επιτυχημένο σερβίς βρέθηκε γρήγορα στο υπέρ της 3-0. Η 18χρονη επανήλθε και με δικό της μπρέικ μείωσε σε 4-3, όμως η Μαρία με το δεύτερο μπρέικ της έφτασε στο 5-3. Με το δεύτερο μπρέικ της στο δεύτερο σετ η Σνάιντερ επέστρεψε εκ νέου στο σετ και σερβίροντας σωστά ισοφάρισε σε 5-5. Σε ενα σετ που κυριάρχησαν τα μπρέικ ο νικητής κρίθηκε με μπρέικ… Η Μαρία Σάκκαρη με επιτυχημένο σερβίς προηγήθηκε 6-5 και στη συνέχεια έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της. Έτσι, με 7-5 ισοφάρισε το ματς στο 1-1. 

 

Τα μπρέικ δεν άργησαν να έρθουν και στο τρίτο σετ. Αρχικά η Σάκκαρη προηγήθηκε 3-1, η Σνάιντερ απάντησε για το 3-2, ενώ με νέο μπρέικ η Ελληνίδα προηγήθηκε 4-2 και έβαλε ισχυρές βάσεις για τη νίκη. Στο έβδομο γκέιμ η Μαρία πρωταθλήτρια κράτησε το σερβίς της και έφτασε στο 5-2, ενώ λίγο έλλειψε να κλείσει το ματς με νέο μπρέικ. Τελικά η «Σακ» στο ένατο γκέιμ σέρβιρε σωστά έφτασε στο 6-3 και με 2-1 σετ πανηγύρισε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Όπεν της Αυστραλίας.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 04:56